Petitchef

Friptura de purcel cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pt friptura:

o bucata de cotlet de purcel cu os

100 ml de ulei de masline

3 catei de usturoi

sare, piper

3 crengute de cimbru

4-5 crengute de rozmarin

o crenguta de tarhon

3 frunze de dafin

150 - 200 ml de vin alb


Pt cartofi la cuptor:

1, 5 kg de cartofi

3 crengute de rozmarin

sare, boia rosu

100 ml de ulei de masline

cascaval - vreo 50 g


Pt sosul de ciuperci:

500 g ciuperci proaspete

3 linguri de ulei de masline

o lingura de faina integrala

250 g de smantana

frunze proaspete de patrunjel

tarhon cateva frunzulite tocate

100 g de cascaval ras

cateva picaturi de zeama de lamaie

Preparare

  • Friptura din cotlet de purcel Cotletul se spala bine si apoi se sterge de apa cu un servet de bucatarie,
    apoi incepem sa condimentam carnea cu sare si piper, apoi punem uleiul de masline jumate din cantitatea data mai sus, apoi cateii de usturoi ii taiem felii mai subtiri si asa intregi ii asezam pe carne .
  • Dupa care luam crengutele de rozmarin si le asezam peste carne respectiv prin tava langa carne, apoi asezam crengutele de cimbru si tarhon, apoi frunzele de dafin si la sfarsit adaugam uleiul ramas si vinul .
  • Se ia o folie de aluminiu si se acopera tava bine ... se incinge cuptorul dupa care se pune tava la cuptor in jur de 40 minute, dupa care scoatem tava indepartam folia de aluminiu si cu o lingura din sosul obtinut in tava stropim carnea fara sa punem folia inapoi il punem la cuptor inca 30 minute .
  • Cartofi aromati cu rozmarin la cuptor Cartofii se curata se spala se pregateste tava in care vom face cartofii, il tapetam cu hartie de copt, stropim tava cu ulei de masline si asezam 3 crengute de rozmarin pe fundul tavii, peste vor veni cartofii cartofii se taie in 4 sau 5 in fuctie de cat de mari sunt se aseaza in tava sub forma de straturi fiecare strat il condimentam cu sare si boia.
  • Cand am asezam toti cartofii in tava mai punem un pic de ulei peste si il acoperim cu folie ... punem tava cu cartofii la cuptor circa 40 min, dupa se indeparteaza folia si se pune inapoi in cuptor pt inca 20 - 30 minute, cand e gata scoatem tava cu cartofii si radem la suprafata cam 50 g de cascaval .
  • Ciupercile se curata si se spala bine, apoi taiem ciupercile felii, intr-o oala incingem uleiul de masline, adaugam cipercile si le calim un pic, dupa care punem apa cat sa acopere ... lasam sa fiarba, punem sare sau delicat si lasam sa fiarba, cand este gata intr-un castron se amesteca smantana cu faina sa nu fie cocoloase, si se adauga incet cate un pic peste ciuperci pana incorporam totul ... apoi adaugam patrunjelul si tarhonul taiat marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si lasam sa dea in clocot.

Poze

Friptura de purcel cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci, poza 1Friptura de purcel cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci, poza 2



Comentarii:

28/11/2016

Am incercat si eu aceasta reteta.Mai bine n-o faceam.M-am bazat pe timpul de preparare mentionat si am facut o laie.Carnea cruda,cartofii arsi,singurele comestibile au fost ciupercile,iar eu am dorit sa-mi impresionez niste musafiri dragi sufeltului meu.N-o recomand nici macar dusmanilor mei,nu pot fi atat de rea.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2016

Mama ei de gramatica! Lipsa totala acord gramatical, criza semne de punctuatie, in plus, cel putin 6 luni nu mai vreau sa aud "apoi"!

(0) (0) Abuz
28/01/2016

Spui ca timpul de gatire ar fi de 35 minute. Numai carnea de porc trebuie sa stea in cuptor timp de 40 minute acoperita cu folie si inca 30 minute fara folie. Ca sa nu mai vorbesc despre cartofi. Deci draga tundenana explica-mi cum e cu minutele.

(0) (0) Abuz
27/01/2016

Reteta poate sa fie buna dar modul in care este descrisa este absolut imbecil. Lasa-te de scris cocoana si du-te la scoala. Apuca-te de scris cand esti in stare sa faci chestia asta cel putin la modul "bine".

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 27/01/2016

Absolut neapetisant !!!

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura cu ciuperci si cartofi la cuptor
Friptura cu ciuperci si cartofi la cuptor
4 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Friptura de pui la cuptor cu piure de cartofi
Friptura de pui la cuptor cu piure de cartofi
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFriptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: