Petitchef

Sos gribiche

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ou

8 linguri ulei de masline

zeama de lamaie

1 lingura mustar

patrunjel verde

marar verde

1 ceapa verde

1 castravete murat

sare

piper

Preparare

  • Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale. Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul fiert.Adaugam mustarul si sarea si amestecam bine sa se omogenizeze.
  • Uleiul il adaugam in fir subtire ca la maioneza si invartim sa se formeze sosul.Cand este gata intarit adaugam piper, suc de lamaie dupa gust, ceapa verde razuita si castravetele razuit pe razatoarea cu gauri mici.La sfarsit amestecam bine cu verdeata tocata marunt.
  • Sosul Gribiche se serveste cu gratar, friptura sau cartofi.A servit cu cartofi noi copti si pulpe aromate.

Poze

Sos Gribiche, poza 1Sos Gribiche, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de perisoare cu taitei scurti
Sos de perisoare cu taitei scurti
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos italian
Sos italian
1 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sos tartar lejer
Sos tartar lejer
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: