Tartă cu somon afumat cu aluat din cartofi
Nu mai aveți în frigider aluat de foitaj pentru tarta dvs.? Nu intrați în panică! Încearcați această versiune originală făcută cu cartofi și somon afumat! Luați-vă adio de la aluatul clasic, aici cartofii formează o bază crocantă, care se topește în gură. Perfectă pentru o cină ușoară sau un brunch gourmet, de exemplu (tăiată în felii mici), această rețetă cu siguranță îți va încânta oaspeții ;)
Ingrediente
Baza:
Materiale
- 1 cratiță
- hârtie rezistentă la grăsimi
- formă de plăcintă cu diametrul de 28 cm (opțional)
- cuțit
- tocător
- răzătoare
Rețete inrudite
Tartar de somon
Preparare
Se curăță cartofii de coajă și se fierb timp de 30-40 de minute în apă clocotită sărată.
Se scurg și se pasează cartofii, apoi se adaugă uleiul de măsline, sare și piper.
Se transferă amestecul într-o formă de tartă tapetată cu pergament de copt. Se întinde pentru a forma baza tartei.
*De asemenea, puteți întinde pur și simplu amestecul în cerc pe hârtie rezistentă la grăsimi.Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 40 de minute.
*Verificați gradul de coacere și ajustați timpul în funcție de textura dorită.În timp ce baza de tartă se răcește, se toacă mărunt șalota, se curăță lămâia de coajă și de partea albă și se toacă mărunt.
Se amestecă iaurtul grecesc cu lămâia tocată și coaja de lămâie, aproximativ 3/4 din coajă (restul va fi folosit pentru decor), șalota, sare și piper.
Se întinde iaurtul pe fundul tartei, apoi se taie felii de somon afumat și se așează deasupra.
Se termină prin adăugarea mărarului și a restului de coajă de lămâie și voilà! Acum este gata!
Observații
Ce puteți adăuga la această tartă?
Ai putea adăuga felii de castravete, dar noi nu am făcut-o pentru că nu era în sezon!
Ce pot folosi în loc de iaurt simplu?
Îl puteți înlocui cu brânză proaspătă, de exemplu!
Această rețetă poate fi preparată cu cartofi dulci?
Da, tot ce trebuie să faceți este să fierbeți sau să aburiți cartoful dulce în prealabil, apoi să-l zdrobiți, sa îl amestecați cu condimentele preferate și puțin ulei de măsline și să-l întindeți pe hârtie de copt înainte de a-l introduce în cuptor! Verificați dacă este gata ;-)