Petitchef

Tochitura cu ciuperci

Felul principal
3 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Pentru servit:

Preparare

  • Ciupercile nu le-am spalat, numai le-am sters putin cu un servet umed. Pe cele stridie le-am rupt fasii, cu codite cu tot, iar pe cele Shiitake le-am taiat felii, fara codite.
  • Se incinge intr-o tigaie uleiul, se adauga ceapa si ardeiul si se calesc pana se rumenesc. Se adauga ciupercile si calesc si ele pana se rumenesc, mestecandu-se din cand in cand . Intre timp se adauga un praf de sare si piper.
  • Cand ciupercile s-au rumenit, se adauga vinul si se stinge tigaia, apoi se pune pasta de rosii si se gateste pana cand vinul este evaporat si se formeaza un sos . Se adauga usturoiul si cimbrul si se gusta pentru sare si piper.
  • Pentru servit, se pune mamaliga pe o farfurie, tochitura deasupra si un ou ochi peste tot. Se presara patrunjel si branza.
  • Mamaliga a facut-o din 3 cani de apa, 1 lingurita de sare si 1 cana malai. Se pune apa la fiert, si cand incepe sa fiarba se pune sarea si malaiul mestecand cu telul in continuu. Se lasa pana se ingroasa. Va fi moale si se serveste cu lingura.


Poze

Tochitura cu ciuperci
Tochitura cu ciuperci - poza 2
Tochitura cu ciuperci - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

cristian_g2017_1, 08/10/2019

Ciuperci shiitake, stridie, 100g/80g? - de unde??? de la Cora??? Da' 95/85g?? Juma' "cana" ardei rosu??? Cine este cu "mmmmm..." habar n-are despre ce este vorba! Cauta un LIMBAJ de produse care SE GASESC pe piata romaneasca!! -piete sau supermarketuri!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 22/12/2022

Mamicuta, draga, tu unde traiesti? Mama ta doar asa iti facea chestia asta, de-i zici tu "tochitura", numai cu ciuperci shiitake si ciuperci stridie? Te pomenesti ca numai din astea gasea la Alimentara sau in Piata Obor, sau in padurea din spatele casei din Cocarlatii din Deal! Mda, si obligatoriu branza Feta, ca telemeaua noastra ne sta in gat si ni se apleaca! Daca era vorba despre o reteta asiatica as fi inteles folosirea acelor ciuperci, dar sa vii si sa-i spui "tochitura", care este o mancare romaneasca, si sa folosesti ciuperci chinezesti plus branza greceasca, e o dovada de snobism tatesc fara nicio urma de cultura culinara!

(1) (0) Abuz
mara_p2018, 08/10/2019

Orice ciuperci sunt bune, brune, de padure, galbiori...

(0) (0) Abuz
31/01/2015

Excelent

(0) (1) Abuz
20/03/2013

Mmmmmmmmmm un deliciu :)
mai vrem si alte retete de papa bun!!!

(0) (2) Abuz
08/11/2011

Superb ok.

(0) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează