Petitchef

Orez cu mazare si condimente

Felul principal
3 porții
5 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 cana orez Basmati

1 cana mazare de la borcan

1 bucatica ghimbir proaspat cat o nuca

2 linguri nuca de cocos razuita (uscata)

1 lingurita seminte chimen

1 lingurita seminte mustar

3 frunze de dafin

1 bucata bat scortisoara lung de 4 cm

7 cuisoare

7 pastai de cardamon

1 lingurita Garam Masala (sau coriandru macinat daca nu aveti Masala)

1 + 1 legaturi patrunjel verde (a doua e pentru garnisit, deci e optionala)

1 ceasca apa rece + 4 cani apa fierbinte

2 linguri Ghee solidificat (sau 4 linguri ulei de care vreti)

1/2 lingurita sare

Preparare

  • Spalati orezul in cateva ape. Scurgeti si clatiti mazarea din borcan. Tineti deoparte.

    Curatati ghimbirul si puneti-l in mixer/blender impreuna cu cele 2 linguri nuca de cocos, o legatura de verdeata si 1 ceasca apa rece. Mixati pana obtineti un amestec lichid si toate componentele sunt bine maruntite (cateva secunde). Tineti deoparte.

    Pregatiti semintele de chimen si de mustar impreuna, si separat batul de scortisoara, cuisoarele, cardamonul si dafinul.
  • Intr-o oala de 2 litri incalziti Ghee si cand e suficient de fierbinte dar nu fumega (atentie: Ghee fumega mai rapid decat uleiul) aruncati in el semintele de chimen si mustar.

    Dupa ce ele pocnesc, puneti inauntru si celelalte condimente: scortisoara, cuisoarele, cardamonul. Dupa 2-3 secunde, nu mai mult ca se ard repede, turnati amestecul de cocos cu ghimbir, verdeata si apa. Turnati si Garam Masala (coriandru macinat daca nu aveti Masala), amestecati si tineti pe foc cam 2 minute.
  • Turnati in oala orezul si mazarea, amestecati bine. Orezul va absorbi imediat lichidul din oala. Turnati apoi cele 4 cani de apa fierbinte (aprox 1 litru), puneti sare si fierbeti cu capac pe foc mic timp de 20 minute. Amestecati ocazional.
  • Garnisiti cu cealalta legatura de verdeata tocata. Puteti stropi cu cateva picaturi de zeama lamaie cand serviti.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Nuggets de pui cu mazare si morcov


Comentarii:

Dia-Coste
Dia-Coste, 05/01/2012

E foarte bun .se poate consuma atat simplu cat si cu un adaos de carne pregatita divers ,eu am folosit-o cu snitel vienez.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Orez brun cu mazare si varza de bruxelles
Orez brun cu mazare si varza de bruxelles
3 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Orez cu mazare
Orez cu mazare
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Orez brun cu broccoli, porumb si mazare!
Orez brun cu broccoli, porumb si mazare!
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Condimente si sosuri chinezesti esentialeCondimente si sosuri chinezesti esentialeMirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: