Petitchef

Spata de porc la cuptor

Felul principal
6 porții
30 min
4 ore
Ușor
Cu toate ca timpul de gatire este mare , timpul de pregatire este relativ mic. Daca pana acum ceva vreme evitam retetele care necesitau mult timp de gatire, acum nu ma mai feresc de ele, pentru ca timpul lung de gatire se traduce intr-un gust mai complex. Iata reteta :

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1kg spata porc

1 ceapa mare

2 tulpini de telina


4 linguri ulei masilne

1 lingurita oregano

1 lingurita rozmarin

1 lingurita cimpru

2 linguri otet balsamic

1 lingura faina

Sare

Piper

Preparare

  • Preincalziti cuptorul la 180 de grade
  • Intr-o oala de fonta caliti ceapa, tocata julienne, timp de 5-6 minute dupa care adaugati telina si morcovul, tocate in bucati maricele, si mai caliti pentru inca 5-6 minute.
  • Adaugati condimentele, 250ml de apa si aduceti in punctul de fierbere. Puneti in oala carnea, acoperiti cu un capac si dati la cuptor pentru 3 ore.
  • Dupa cele 3 ore, scoateti carnea din oala si acoperiti cu folie de aluminiu. Pentru a face sosul, puneti oala la foc mediu. Zdrobiti legumele, adaugati 50 de ml de apa, faina, otetul balsamic si fierbeti pentru 4-5 minute. Printr-o sita, strecurati sosul!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Spata de porc impletita, la cuptor
Spata de porc impletita, la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Spata de porc cu cartofi si morcovi
Spata de porc cu cartofi si morcovi
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: