Mar
Marul este pomul fructifer al carui fruct este considerat fructul sanatatiisau al vitalitatii. Parfumul, aroma si textura placuta a merelor sunt apreciate atat de adulti cat si de copii. Fiecare soi de mar are o culoare si un gust specific. Merele dulci si zemoase precum Ionatan, Golden, Reinettes se recomanda a se folosi la deserturi, iar pentru preparate de patiserie usor sarate, se folosesc mere acrisoare. Merele se potrivesc cel mai bine in salate alaturi de telina, morcov, sfecla, varza si anghinare. De asemenea, din mar se prepara marmelada, gem, compot, sucuri, peltea, cidru, otet si rachiu. Merele dau textura unorplacinte, tarte, sufleuri, prajituri, torturi, budinci iar noi va recomandam sa incercati o prajitura rasturnata cu mere si caramel, un tort de mere cu crema de zahar ars sau o spuma de mere.

Placinta englezeasca cu mere

Clătite cu mere fără zahăr adăugat

Tarte subțiri cu mere

Chips-uri de mere cu scorțișoară la air fryer

Chaussons cu mere

Tarta cu mere, nuci si scortisoara

Mille feuille somon si mar verde

Budinca cu mere si caramel

Pizza cu fructe

Salpicão - salata braziliana

Pui cu miere si mustar

Tarta normanda cu mere si migdale

Trandafiri din mere

Mere caramelizate

Biscuiti cu pepite de ciocolata (vegan si fara gluten)

Mere coapte cu scortisoara

Aperitiv samosas cu mere si scortisoara

Clatite samosas

Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat

Chaussons aux pommes

Chec cu banane fara zahar - banana bread

Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci

Tort cu iaurt de soia si piure de mere (vegan si fara gluten)
