Dacă vă plac dulciurile, micul dejun este momentul perfect pentru a vă oferi un mic răsfăț zilnic. Prăjituri pufoase, biscuiți parfumați, brioșe și prăjituri cu prune: fiecare dulce de dimineață are puterea de a transforma trezitul într-un moment de pură bunăstare.
De ce pregătirea micului dejun acasă chiar face diferența
Micul dejun la domiciliu nu este doar o opțiune mai ieftină, ci și o modalitate de a avea grijă de sine și de a începe ziua cu echilibru. Iată care sunt motivele pentru care merită să o faci:
Controlul asupra ingredientelor: puteți alege făinuri integrale, zaharuri naturale și grăsimi bune, reducând caloriile și aditivii.
Economii și durabilitate: prepararea prăjiturilor acasă costă mai puțin și produce mai puține deșeuri decât produsele ambalate.
Bunăstarea zilnică: un mic dejun preparat în casă este mai nutritiv, sătură mai mult timp și menține nivelul de energie stabil.
Timp de calitate: gătitul dimineața sau cu o seară înainte devine un ritual relaxant de împărtășit cu cei dragi.
Creativitate în bucătărie: puteți experimenta noi combinații și puteți descoperi plăcerea de a începe ziua cu ceva unic și făcut în casă.
Rețetele de mic dejun pe care să le ai mereu la îndemână
Cu aceste 33 de rețete de prăjituri pentru micul dejun veți descoperi cum să transformați fiecare dimineață într-un moment special, cu preparate apetisante și sănătoase pentru toate gusturile: de la opțiuni mai ușoare și mai rapide pentru zilele de lucru, la prăjituri mai bogate și mai sățioase, perfecte pentru weekendurile lente și relaxate. Pregătirea micului dejun acasă nu numai că vă umple bucătăria cu arome irezistibile, dar vă permite, de asemenea, să alegeți ingrediente sănătoase și naturale și să creați nenumărate variante adaptate doar pentru dumneavoastră.
Gaufre de Liége pare ca a aparut in secolul 18 ca urmare a poftelor Printului din Liége, care si-a dorit un preparat dulce, iar bucatarul a preparat un aluat in care a turnat cu darnicie zahar si vanilie. Comparativ cu cea de Bruxelles, gofra de Liége...
Daca si dvs. vi se pare ca deserturile au prea mult zahar, atunci reteta noastra de chec de banane si 0 zahar adaugat, ar trebui sa va incante! Sfatul nostru? Banane extra coapte, desigur! Nu numai ca aceasta reteta va fi fara zahar, dar este si...
Incepeti-va ziua cu aceasta briosa extra pufoasa. O briosa in care vom adauga foarte putin unt. Cat sa va multumeasca, fara sa va simtiti vinovati :-) Testati-o si urmati explicatiile de mai jos, pas cu pas ↓ ↓
Babka - cozonacul european! Aceasta minune marmorata iti satiface dorinta de dulce. Are impletitura specifica si este insiropat cu un sirop de zahar pentru a mentine umiditatea aluatului si a nu se usca prea repede. Daca nu vrei sa astepti pana la...
Am găsit rețeta de prăjitură cu ciocolată ultra ușor de făcut, care va necesita doar 4 ingrediente. Fără gluten și fără făină, această mică minune, combină două arome pe care le iubim: ciocolata și crema de castane , pentru un desert moale la...
Daca ati facut lapte de casa din migdale, cu siguranta v-a ramas amestecul de migdale zdrobite cunoscute si sub numele de „Okara”. Ar fi pacat sa il aruncati, asa ca, pregatiti-va sa facem fursecuri :-) O versiune fara gluten si vegana!
Incercati biscuitii nostri Spritz de casa! O reteta care va face sa va intoarceti in copilarie. :-) Urmati pasii de realizare a acestei retete testate si aprobate de toata echipa Petitchef atat in versiunea scrisa cat si video.
Pentru o gustare fructata, optati pentru acesti papucei de casa cu mere. Pas cu pas, urmati etapele de realizare explicate in scris, in fotografie, dar si in videoclip.
Căutați fursecuri care să vă însoțească cafeaua? Să mergem în Italia cu această rețetă de Amaretti :-) Și în plus, veți avea nevoie doar de 4 ingrediente pentru a face aceste mici deserturi crocante! Vă lăsăm pașii de realizare mai jos ↓
Pentru ceai, desert, mic dejun, picnic ... aveti toate motivele de a manca un dulce! Astazi, va oferim o combinatie castigatoare de arome: lamaie + mac. Un rezultat extra-moale si usor acid, pe care nici un membru al familiei nu il poate rezista ;-)...
Briosele Butchy se diferentiaza de alte briose prin particularitatea ca untul este inlocuit de smantana grasa. Sunt un produs al patiseriei germane si pentru ca nu sunt foarte dulci, se pot consuma cu gem la micul dejun. Nu uitati sa faceti bile mici...
Fursecuri din doar 3 ingrediente? Da, este posibil. Dovada - fursecurile din ovaz, banane si ciocolata ;-) O reteta vegana si pentru toate gusturile ;-)
Un ”must have” la desert cu mere: crumble-ul! Ultra ușor de facut; implică la prepararea acestui desert și copiii ;-) Cât despre ingrediente, vei avea nevoie doar de 5! Explicațiile noastre pas cu pas mai jos
Pufoase si gustoase, clatite japoneze. La fel ca si clatitele americane se pot servi cu diverse sosuri, creme sau fructe. Japonezii le servesc insa cu putin unt si sirop de artar.
Pentru mic dejun sau brunch, încercați aceste delicioase clătite cu mere fără zahăr adăugat pentru un maxim de răsfăț, fără să te simți vinovat! Aceste clătite sunt foarte moi și pufoase pentru a începe ziua cu bună dispoziție. Le puteți decora după...
Iată rețeta noastră esențială de tort simplu de ciocolată , perfect pentru toate ocaziile, fie că este un o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu pentru a vă răsfăța, la o gustare. Acest tort, moale și pufos va încânta papilele gustative ale...
Nimic mai bun decat un biscuit crocant si delicios, cu pepite de ciocolata! O reteta ultra simpla pe care o puteti reproduce si cu copiii pentru o activitate "gustoasa" de familie :-) Si daca sunteti cu intoleranta sau alergic la gluten, nu va faceti...
Pentru a insoti cafeaua sau fie pentru a va bucura la sfarsitul unei mese de un dulce, ne-am gandit am biscuit crocant :-) Controlam si cantitatea de zahar adaugat si vom folosi doar unt de arahide.
Dacă vă plac produsele de patiserie cu diverse umpluturi, cu siguranță că o să vă placă și Brioches suisses ♥ Astăzi, vă invităm să faceți singuri această rețetă! Aluat de brioche, cremă de vanilie, pepite de ciocolată! Urmați pașii de pregătire de...
Alerta la gustari /! \ Pentru o pauza de gustare reusita, ce ar putea fi mai bune decat fursecurile crocante la exterior, moi la interior, garnisite cu ciocolata si migdale? Pasii retetei noastre mai jos ↓ ↓
Pentru pauza de gustare, devoram aceste bioșe surpriza! Intr-adevar, in timpul degustarii, veti avea placerea sa dati peste o inima de ciocolata :-) Foarte usor de realizat, totul vegan si fara gluten, garantat. Deci, încerci?! Vă lăsăm pașii pas cu...
Panică! Nu mai aveți ouă sau unt în frigider? Dacă nu ați interzis aceste ingrediente din dieta dvs., stați liniștiți că se poate face desert și fără ele! Vă oferim așadar o rețetă de tort cu ciocolată, totul fără ou și fără unt! Pașii rețetei noastre...
În fiecare zi mă cufund în lumea gătitului, căutând noi rețete și arome pe care să le împărtășesc: de la preparatul bunicii până la cele mai noi tendințe alimentare. Lucrez în comunicarea alimentară de peste 10 ani!
Comentarii