Ingrediente: Pentru aluat : 200 gr faina 2 ou 1 lingura ulei de masline Pentru umplutura : 80 gr de prosciutto crudo 80 gr de parmezan busuioc proaspat
Ingrediente: 380 g gnocchi 400 ml (400 g) piure de roșii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 cățel de usturoi 4 frunze proaspete de busuioc (+/-) 125 g...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 300 gr de faină T45 1 ou Sare Pentru sosul “alla sorrentina”: 800 ml piure de tomate 60 gr parmezan 250 gr mozzarella 1 cățel de...
Ingrediente: 200 gr paste trofie (sau alte forme de paste scurte) 100 gr bacon taiat cubulete (chiar si afumat dacă doriti) 200 ml sos de roșii 130 gr ciuperci...
Ingrediente: Pentru aluat: 200 gr faina 2 ou 1 lingura ulei de masline Pentru umplutura: 150 gr ricotta cateva frunze de busuioc proaspat sare si piper
Ingrediente: 360 g spaghete 750 ml vin roșu 8 lingurițe de pastă de tomate 40 g parmezan ras (sau Grana Padano) Măsline negre după gust (aproximativ 4-5 de...
Ingrediente: 190 g paste 200 g broccoli (numai buchețele) 1 cățel de usturoi 50 g migdale (decojite) 1 lingură de parmezan ras ulei de măsline extravirgin după...
Ingrediente: Pentru gnocchi cu mazăre 300 gr mazăre congelată 200 gr făină 00 ulei de măsline (sau o bucată de unt) sare după gust piper după gust 130 gr...
Ingrediente: 190 g paste (spaghettoni) 180 gr roșii cherry 200 gr burrata 1 cățel de usturoi 15 gr brânză parmezan rasă 3 frunze de busuioc ulei de măsline după...
Ingrediente: 200 gr spaghete 200 ml sos de rosii 1 bila de mozzarella (cu putina apa) 12 măsline negre Câteva frunze de busuioc proaspăt Sare O jumătate de...
Ingrediente: 160 gr de orez 100 gr de brânză feta 75 gr porumb 1 morcov 90 gr de mazăre (proaspătă sau congelată) 6 roșii cherry Câteva frunze de mentă (6-7...
Ingrediente: 200 gr liguine (sau alte paste lungi) 1 lămâie-netratată 30 gr de unt 80 gr parmezan ras Câteva crenguțe de pătrunjel cu frunze plate Sare Piper
Ingrediente: 10 cannelloni uscați (sau foi de paste proaspete pentru rulat) 250 g ricotta 30 g parmezan ras (+20 g pentru gratinat) 5 linguri de pesto sare după...
Ingrediente: 420 g paste scurte (aici am folosit ditalini rigati) 500 g fasole borlotti uscată 1 ceapă 1 cartof 1 morcov 1 tulpină de țelină 1 cub (de legume...
Ingrediente: Orez: 120 g orez basmati 200 ml apă 3 linguri pastă de curry roșu 2 linguri ulei neutru Garnitura: 100 g somon (1 file) 150 g castravete (1/2...
Ingrediente: Aproximativ 16 malfatti: 400 g spanac 250 g ricotta (1 borcan) 50 g parmezan ras 1 ou 40 g făină 15 g unt (topit) Sare (după gust) Piper (cantitate...
Ingrediente: 100 gr de linte verde 400 gr sos de tomate (= 1 cutie) 1 morcov (mare) 1 ceapa (mare) 1 lingura de pudra de usturoi (sau un catel mare de usturoi)...
Ingrediente: 10 cannelloni 200 gr ciuperci 180 gr cârnați 25 g parmezan ras (+ puțin pentru gratinat) 30 gr vin alb Ceapă după gust Ulei de măsline după gust...
Ingrediente: 180 g paste (aici tortiglioni) 200 gr cârnați proaspeți 200 ml sos de roșii 2 frunze de dafin 40 gr vin roșu 1/2 ceapă (mică) Ulei de măsline după...
Ingrediente: 130 g paste (spaghete sau spaghettoni) 2 ouă 20 g parmezan ras (aprox. 2 linguri) 20 g unt piper negru după gust Ulei de măsline după gust
Ingrediente: 1 cățel de usturoi 200 gr roșii cherry 150 ml vin alb Un cub de unt 300 gr scoici (aici congelate) 180 gr paste (pappardelle, tagliatelle, spaghete...