Petitchef

Cozonac by Clipe dulci

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru uns:

Umplutura:

Preparare

  • Frecam drodia intr-un vas incapator cu 50 de grame de zahar pana se lichefiaza si amestecati cu 150 ml. lapte caldut si 150 gr faina.
  • Aluatul obtinut il acoperiti cu un prosop curat si-l puneti intr-un loc caldut sa dospeasca 20 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. intre timp opariti petalele de sofran cu lapte fierbinte si-l acoperiti ca sa se opareasca bine.
  • Dupa ce a crescut frumos aluatul, adaugati restul de lapte caldut galbenusurile, infuzia de la sofranul oparit, 100 gr. unt topit, romul, sarea, vanilia, si restul de faina.
  • Aluatul obtinut se framanta 15 minute pana se desprinde de pe vas, puneti restul de unt topit pe care il lasati sa se scurga sub coca si nu il mai framantati, ci numai il impaturiti ridicandu-l din partile laterale spre mijloc pana se incorporeaza untul, va rezulta un aluat poros ca un burete. Lasati aluatul sa creasca 1 ora pana isi dubleaza volumul acoperit cu o folie alimentara vasul ca sa nu patrunda aier in interior, mai acoperiti cu un prosop si puneti intr-un loc caldut ferit de curenti.
  • Dupa ce va creste aluatul il rasturnati pe masa infainata putin si-l impartiti in bilute de cate 100 de gr. greutate, turtiti bilutele si puneti pe mijloc umplutura dorita, aduceti marginile spre centru si le lipiti in asa fel ca sa ascundeti umplutura in interior, intindeti turtele ovale cu atentie sa nu iasa umplutura si le faceti cu un cutit pentru pizza 5 taieturi pe lungumea turtelor la distanta egale una fata de alta, rasuciti capetele ca pe o bomboana in asa fel ca sa rezulte o spirala, asezati capetele unul peste altul spre partea dorsala a bilutei, si le puneti in tavi mici pentru briose unse cu ulei, le lasati sa creasca la caldut pana se umple forma peste marginile ei cu 1/3 din inaltimea totala, le ungeti cu cele 2 galbenusuri batute cu o furculita cu pudra si lapticul si le coaceti la 180 de grade Celsius cuptor preaincalzit timp de 30 de minute.


Poze

Cozonac by Clipe dulci
Cozonac by Clipe dulci - poza 2
Cozonac by Clipe dulci - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Machilleos, 29/12/2021

Arata bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac 25 de curiozitati despre banane 25 de curiozitati despre banane

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează