Notifications: Căutare avansată

Cozonac floare cu ciocolată și stafide


:)

Ingrediente

Aluat : 500 g faina, 250 ml apa, 1 plic zahar vanilinat, 1 plic drojdie, 150 g zahar, 200 g unt, coaja de la o portocala, coaja de la o lămâie, 3 oua, sare.
Umplutura : 190 g ciocolată cu coniac și alune, 50 g stafide

Preparare

Etapa 1

Se amesteca faina cu apa, drojdia, zaharul vanilinat, zaharul, ouăle, coaja de lămâie și portocala, untul și sarea și se frământă adăugând câtă faina mai este nevoie. Se lasă să crească o ora.

Etapa 2

Se taie ciocolata mărunt și se amesteca cu stafidele.

Etapa 3

Când aluatul e gata se împarte în 4. Se tapetează o tava cu hârtie de copt și se se pune un inel pentru tort. Se pune prima foaie, umplutura, foaie, umplutura, foaie, umplutura și ultima foaie. Se înlătură inelul și în mijloc se pune un pahar. Se taie în 4,8 și 16. Se iau câte 2 felii și se răsucesc formând o floare. Se unge cu ulei și se coace 35-40 de minute la 180 grade. Se servește rece.

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale