Petitchef

Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g carne tocata de pasare,

1 ou,

1 ceapa verde,

3 linguri orez,

1 cartof,

vegeta,

boia,

piper,

sare,

frunze de vita,

2 foi dafin, telina verde,

patrunjel verde,

1 rosie mare,

1 cana bulion,



frunze de vita-de-vie,

2-3 fire cabanos .

Preparare

  • Intrun vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit , orezul spalat si scurs de apa.
  • Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmale.
  • A preparat cam 24, 25 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, cabanosul taiat bucati, frunzele de dafin, telina, patrunjelul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana si ardei iute.

Poze

Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie, poza 1
Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie, poza 2
Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din varza dulce ii
Sarmale din varza dulce ii
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sarmale din varza acra
Sarmale din varza acra
4 porții
35 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.