Petitchef

Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac

Aperitiv
12 porții
2 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12
pentru maia

50 g drojdie proaspata

2 linguri de lapte

o lingurita de lapte

o lingura de faina

pentru aluat

1 kg de faina

6 galbenusuri

o jumatate litru de lapte

300 g zahar

200 g unt

50 g ulei coaja rasa de la o lamaie

4 fiole esenta de rom

4 fiole esenta de vanilie

pentru crema

Stafide Mac 300 g nuca maruntita

20 g unt

2 linguri cacao

4 linguri de zahar

5 linguri de lapte

Preparare

  • Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam.
  • Adaugam galbenusurile de ou treptat si framantam, galbenusuri care in prealabil au fost batute bine si peste care adaugat un varf de sare. Adaugam untul impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald.
  • Peste toata aceasta compozitie din lighenus adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut. Pentru crema punem laptele la foc cu unt, cacao, nuca, mac si stafide.In prealabil stafidele trebuie lasate in lapte pentru a se inmuia.
  • Dupa ce a crescut, pentru un cozonac luam jumatate din compozitie.Aceasta jumatate va fi impartita la randul ei in alte doua jumatati.Luam prima jumatate, o intindem, o ungem cu putin ulei si adaugam compozitia.La fel facem si cu cea de-a doua jumatate si le impletim.
  • Le asezam in forma pentru cozonac, in care vom pune hartie de copt.Cozonacul va fi uns cu o pensula cu galbenus si presaram zahar tos. 9.Se lasa la cuptor 45° 50 de minute, in functie si de cuptorul dumneavoastra.Daca nu sunteti siguri ca e copt il puteti incerca cu un pai. Sfaturi. Pentru a creste cozonacul, in incaperea in care tineti aluatul la crescut trebuie sa fie cald, iar lighenusul trebuie acoperit cu cateva carpe.
  • In primele 20 de minute de cand ati bagat cozonacul, la cuptor nu trebuie sa deschideti usa acestuia. Aluatul este foarte bine framantat, cand apar acele mici basici. Ingredientele trebuie adaugate treptat si cate putin, mai ales cele lichide pentru a nu ineca acel aluat.

Poze

COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 1
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 2
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 3
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 4
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 5
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 6
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 7
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 8
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 9
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 10
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 11
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC, poza 12

Întrebări:




Comentarii:

11/03/2014

Nu imi okace

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Arata superb si cred ca este si f gustos! bravo! buna gospodina! o sa incerc si eu reteta dvs.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
8 porții
2h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu nuca si cacao
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.