Petitchef

Tort Cifra

Desert
6 porții
2 ore
12 min
Ușor
Un tort usor de facut, colorat si personalizat. Foietaj, crema de mascarpone, capsune si zmeura .
Distreaza-te si fa varianta ta de tort cu fructele preferate.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Aluatul sablée :

120 gr unt moale

80 gr zahar pudra

25 gr migdale macinate

1 plic de zahar vanilat

1 praf de sare

1 ou

200 gr faina


Crema chantilly-mascarpone :

250 gr de mascarpone

400 ml smantana lichida cu 30% grasime

60 gr zahar pudra

1 pastaie de vanilie


Decor :

125 gr zmeura

125 gr capsune

10 bezele mici

fulgi de migdale

Materiale

Sablon cifra
sucitor
taietor de aluat
hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Tort Cifra
    Aluatul sablée :
    Intr-un bol, puneți untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si pudra de migdale. Amestecati pentru a avea o „crema” omogena, apoi adaugati oul intreg si amestecati bine. Ar trebui sa obtineti un amestec usor umflat.
  • Etapa 2 - Tort Cifra
    La final se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a avea un aluat omogen.
    Aplatizati aluatul, inveliti-l in folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora. (nu dati aluatului forma de bila, va dura mult mai mult pana se va raci).
  • Etapa 3 - Tort Cifra
    Dupa acest timp de repaus, separati aluatul in 2.
    Luati o jumatate, asezati-o pe o foaie de hartie pergament, puneti o alta foaie deasupra si intindeti foarte subtire.
  • Etapa 4 - Tort Cifra
    Faceti sablonul numarul dorit pe o foaie A4 si taiati-l. Asezati cifrele din hartie peste aluat si taiati-l dupa sablon. Faceti asta de 2 ori pentru fiecare cifra.
    Repetati pasii 3 si 4 cu a doua cifra dorita.
  • Etapa 5 - Tort Cifra
    Apoi puneti-l la frigider inainte de a decupa marginile. Daca se intareste putin este mai usor de ridicat dupa faaia de copt. Dupa 30 de minute, indepartati surplusul de aluat din jurul numerelor.
  • Etapa 6 - Tort Cifra
    Coaceti 12 minute la 180°C si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 7 - Tort Cifra
    Crema chantilly mascarpone :
    Puneti crema mascarpone, smantana lichida rece, zaharul pudra si semintele pastaii de vanilie intr-un bol. Bateti cu mixerul la viteza maxima pentru a monta frișca.
  • Etapa 8 - Tort Cifra
    Puneti primul numar de aluat copt pe vasul de servire. Folosind o punga de patiserie prevazuta cu o duza simpla, aplicati frisca sub forma de bile mici, apoi puneti si a doua parte a aceluiasi numar peste crema si repetați procedeul.
  • Etapa 9 - Tort Cifra
    Apoi faceti acelasi lucru cu cea de a doua cifra. Daca bucatile de aluat se rup, nicio grija.Nu se va vedea in timpul asamblarii.
  • Etapa 10 - Tort Cifra
    Spalati si curatati fructele si aranjati-le frumos peste crema. Decorati cu bezele mici.
  • Etapa 11 - Tort Cifra
    Presati si fulgi de migdale
  • Etapa 12 - Tort Cifra
    Gata !

Video

YouTube

Observații:

Crema: o puneti inlocui cu un ganache din ciocolata alba,cu o crame mousseline sau cu o crema care va place.
Fructele si decorul : aici am ales o varianta proprie, insa alegeti ce doriti dvs.!

Poze

Tort Cifra, poza 1Tort Cifra, poza 2Tort Cifra, poza 3Tort Cifra, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort dolce vita
Tort dolce vita
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort snickers, de ziua lui dani
Tort snickers, de ziua lui dani
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: