Petitchef

Tort Cifra

Desert
6 porții
2 ore
12 min
Ușor
Un tort usor de facut, colorat si personalizat. Foietaj, crema de mascarpone, capsune si zmeura .
Distreaza-te si fa varianta ta de tort cu fructele preferate.

Ingrediente

6

Aluatul sablée :

Crema chantilly-mascarpone :

Decor :

Materiale

  • Sablon cifra
  • sucitor
  • taietor de aluat
  • hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Tort Cifra
    Aluatul sablée :
    Intr-un bol, puneți untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si pudra de migdale. Amestecati pentru a avea o „crema” omogena, apoi adaugati oul intreg si amestecati bine. Ar trebui sa obtineti un amestec usor umflat.
  • Etapa 2 - Tort Cifra
    La final se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a avea un aluat omogen.
    Aplatizati aluatul, inveliti-l in folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora. (nu dati aluatului forma de bila, va dura mult mai mult pana se va raci).
  • Etapa 3 - Tort Cifra
    Dupa acest timp de repaus, separati aluatul in 2.
    Luati o jumatate, asezati-o pe o foaie de hartie pergament, puneti o alta foaie deasupra si intindeti foarte subtire.
  • Etapa 4 - Tort Cifra
    Faceti sablonul numarul dorit pe o foaie A4 si taiati-l. Asezati cifrele din hartie peste aluat si taiati-l dupa sablon. Faceti asta de 2 ori pentru fiecare cifra.
    Repetati pasii 3 si 4 cu a doua cifra dorita.
  • Etapa 5 - Tort Cifra
    Apoi puneti-l la frigider inainte de a decupa marginile. Daca se intareste putin este mai usor de ridicat dupa faaia de copt. Dupa 30 de minute, indepartati surplusul de aluat din jurul numerelor.
  • Etapa 6 - Tort Cifra
    Coaceti 12 minute la 180°C si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 7 - Tort Cifra
    Crema chantilly mascarpone :
    Puneti crema mascarpone, smantana lichida rece, zaharul pudra si semintele pastaii de vanilie intr-un bol. Bateti cu mixerul la viteza maxima pentru a monta frișca.
  • Etapa 8 - Tort Cifra
    Puneti primul numar de aluat copt pe vasul de servire. Folosind o punga de patiserie prevazuta cu o duza simpla, aplicati frisca sub forma de bile mici, apoi puneti si a doua parte a aceluiasi numar peste crema si repetați procedeul.
  • Etapa 9 - Tort Cifra
    Apoi faceti acelasi lucru cu cea de a doua cifra. Daca bucatile de aluat se rup, nicio grija.Nu se va vedea in timpul asamblarii.
  • Etapa 10 - Tort Cifra
    Spalati si curatati fructele si aranjati-le frumos peste crema. Decorati cu bezele mici.
  • Etapa 11 - Tort Cifra
    Presati si fulgi de migdale
  • Etapa 12 - Tort Cifra
    Gata !

Video

YouTube

Observații:

Crema: o puneti inlocui cu un ganache din ciocolata alba,cu o crame mousseline sau cu o crema care va place.
Fructele si decorul : aici am ales o varianta proprie, insa alegeti ce doriti dvs.!

Poze

Tort Cifra, poza 1
Tort Cifra, poza 2
Tort Cifra, poza 3
Tort Cifra, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort dolce vita
Tort dolce vita
4 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu crema fina de lichior de oua
Tort cu crema fina de lichior de oua
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: