Petitchef

Tort Cifra

Desert
6 porții
2 ore
12 min
Ușor
Un tort usor de facut, colorat si personalizat. Foietaj, crema de mascarpone, capsune si zmeura .
Distreaza-te si fa varianta ta de tort cu fructele preferate.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Aluatul sablée :

120 gr unt moale

80 gr zahar pudra

25 gr migdale macinate

1 plic de zahar vanilat

1 praf de sare

1 ou

200 gr faina


Crema chantilly-mascarpone :

250 gr de mascarpone

400 ml smantana lichida cu 30% grasime

60 gr zahar pudra

1 pastaie de vanilie


Decor :

125 gr zmeura

125 gr capsune

10 bezele mici

fulgi de migdale

Materiale

Sablon cifra
sucitor
taietor de aluat
hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Tort Cifra
    Aluatul sablée :
    Intr-un bol, puneți untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si pudra de migdale. Amestecati pentru a avea o „crema” omogena, apoi adaugati oul intreg si amestecati bine. Ar trebui sa obtineti un amestec usor umflat.
  • Etapa 2 - Tort Cifra
    La final se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a avea un aluat omogen.
    Aplatizati aluatul, inveliti-l in folie de plastic si puneti la frigider timp de 1 ora. (nu dati aluatului forma de bila, va dura mult mai mult pana se va raci).
  • Etapa 3 - Tort Cifra
    Dupa acest timp de repaus, separati aluatul in 2.
    Luati o jumatate, asezati-o pe o foaie de hartie pergament, puneti o alta foaie deasupra si intindeti foarte subtire.
  • Etapa 4 - Tort Cifra
    Faceti sablonul numarul dorit pe o foaie A4 si taiati-l. Asezati cifrele din hartie peste aluat si taiati-l dupa sablon. Faceti asta de 2 ori pentru fiecare cifra.
    Repetati pasii 3 si 4 cu a doua cifra dorita.
  • Etapa 5 - Tort Cifra
    Apoi puneti-l la frigider inainte de a decupa marginile. Daca se intareste putin este mai usor de ridicat dupa faaia de copt. Dupa 30 de minute, indepartati surplusul de aluat din jurul numerelor.
  • Etapa 6 - Tort Cifra
    Coaceti 12 minute la 180°C si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 7 - Tort Cifra
    Crema chantilly mascarpone :
    Puneti crema mascarpone, smantana lichida rece, zaharul pudra si semintele pastaii de vanilie intr-un bol. Bateti cu mixerul la viteza maxima pentru a monta frișca.
  • Etapa 8 - Tort Cifra
    Puneti primul numar de aluat copt pe vasul de servire. Folosind o punga de patiserie prevazuta cu o duza simpla, aplicati frisca sub forma de bile mici, apoi puneti si a doua parte a aceluiasi numar peste crema si repetați procedeul.
  • Etapa 9 - Tort Cifra
    Apoi faceti acelasi lucru cu cea de a doua cifra. Daca bucatile de aluat se rup, nicio grija.Nu se va vedea in timpul asamblarii.
  • Etapa 10 - Tort Cifra
    Spalati si curatati fructele si aranjati-le frumos peste crema. Decorati cu bezele mici.
  • Etapa 11 - Tort Cifra
    Presati si fulgi de migdale
  • Etapa 12 - Tort Cifra
    Gata !

Video

YouTube

Observații:

Crema: o puneti inlocui cu un ganache din ciocolata alba,cu o crame mousseline sau cu o crema care va place.
Fructele si decorul : aici am ales o varianta proprie, insa alegeti ce doriti dvs.!

Poze

Tort Cifra, poza 1
Tort Cifra, poza 2
Tort Cifra, poza 3
Tort Cifra, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort tiramisu cu capsuni
Tort tiramisu cu capsuni
4 porții
1h5m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu capsuni
Tort tiramisu cu capsuni
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort dolce vita
Tort dolce vita
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.