Petitchef

Chec cu ciocolata, prune uscate si rom

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aluat:

80-100 g. prune uscate

6, 7 linguri rom

200 g. ciocolata cu lapte

100 g. unt

4 oua

150 g. zahar

200 g. migdale macinate

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

2 pliculete zahar vanilat


Pentru glazura:

cateva migdale intregi

200 g. ciocolata cu lapte

Preparare

  • Pregatiti prunele . Puneti prunele uscate cu o seara inainte sa stea in rom . Macinati migdalele cat mai fin .
  • Maruntiti ciocolata si topiti-o la bain-marie sau la microunde . Taiati untul, lasat in prealabil la temperatura camerei, in bucati mici; adaugati-le, cat timp ciocolata se afla deasupra baii de aburi, pana se topeste. Amestecati bine.
  • Separati cu grija albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati in ploaie, zaharul vanilat.
  • Amestecati cu mixerul, la o treapta mare de viteza, galbenusurile si zaharul pana devin spuma , apoi adaugati ciocolata topita. Amestecati migdalele macinate cu praful de copt si cu mixajul de ciocolata si galbenusuri. Turnati spuma de albusuri peste masa de ciocolata si prunele. Amestecati totul foarte bine.
  • Incingeti cuptorul la 170 grade C. Ungeti forma de chec cu margarina si tapetati-o cu hartie de copt, pusa in strat dublu. Captusiti si capetele formei deoarece, la copt, compozitia se umfla si poate da pe-afara.
  • Turnati aluatul in forma si neteziti-l. Coaceti pe gratarul din mijloc al cuptorului cca. 70-80 de minute sau pana cand o scobitoare, pe care o introduceti in aluat, iese curata, fara urme de blat pe ea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute, altfel checul se va lasa. Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi scoateti-l si inlaturati-i, cu grija, hartia.
  • Opariti migdalele cu apa cat sa treaca peste ele; lasati-le cca. 1 minut, sa se inmoaie putin, dupa care decojiti-le. Topiti ciocolata in baie de aburi sau la microunde si turnati-o peste chec. Ornati cu migdale decojite, intregi sau maruntite cu cutitul.

Poze

Chec cu ciocolata, prune uscate si rom, poza 1Chec cu ciocolata, prune uscate si rom, poza 2Chec cu ciocolata, prune uscate si rom, poza 3


Comentarii:

12/04/2016

Arata foarte bine ,seamana putin cu negresa

(0) (0) Abuz
12/04/2016

Ai uitat sa treci cantitatea de faina ?sau nu se pune la checul acesta?

(1) (1) Abuz
27/08/2013

Foarete bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata
Chec cu ciocolata
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu glazura de ciocolata neagra
Chec cu glazura de ciocolata neagra
8 porții
1h10m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: