Petitchef

Tort cu crema fina de frisca si branza

Desert
6 porții
20 min
30 ore
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3 oua mari sau 4 mici

150 g zahar

150 g faina

1/4 lingurita praf de copt

4 galbenusuri

200 g zahar pudra

2 pachetele zahar vanilat

1 kg branza de vaca fina

coaja rasa de la o lamaie

zeama de la ea

2 lingurite de coniac

2 plicuri jumate de gelatina (25 gr.)

500 ml frisca lichida

1 borcan dulceata de caise

optional

conserva de piersici/caise pt decor

cu siropul se insiropeaza blaturile

Preparare

  • Albusurile se bat bine pana fac tepi se adauga in ploaie zaharul putin cate putin apoi galbenusurile unul dupa altul faina se amesteca impreuna cu praful de copt .
  • Se adauga peste albsuri compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (umezita) ca sa stea in formase da in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min.inainte.
  • Pana se albeste compozitia adaugam branza, coaja de lamaie rasa, sucul de lamaie si coniacul se adauga compozitia de galbenusuri gelatina s-a umflat deja, o punem pt cateva sec.in m.o. in reprize! atentie nu o opariti, nu o fierbeti!
  • Se adauga peste compozitie, mixand cu mixerul pana se inglobeaza se da la o parte intre timp pregatim frisca frisca gata pregatita.se adauga peste compozitie dupa ce blatul s-a racit se taie pe 2 nivele primul se pune in tortiera, se insiropeaza- nu prea tare, apoi se unge cu dulceata de caise -va sfatuiesc sa puneti un strat generos.
  • Se adauga crema se niveleaza bine si se adauga al doilea blat. in mod normal se pudreaza cu zahar (asa e reteta originala) dar ales sa insiropez si sa ung iar cu dulceata partea interioara a blatului care urma sa fie pusa peste crema.
  • Acoperit apoi cu un strat fin de crema si pus fructele deasupra presurat migdale pt decor!scuzati stangacia in ale decoratului, ma cam grabeam sectiune din tort mult asteptata felie.

Poze

Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 1Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 2Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 3Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 4Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 5Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 6Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 7Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 8Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 9Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 10Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 11Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 12Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 13Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 14Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 15Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 16Tort cu crema fina de frisca si branza, poza 17

Întrebări:

Explicatiile dezastruuuuu nu stiu sigur dupa voi ce iese de aici pacat de frumoasa noastra limba româna

Răspuns:

Http://diamondlovescuisine.blogspot.ro/2009/10/tort-cu-crema-fina-de-frisca-si-branza.html?m=1 aici se intelege?




Comentarii:

18/07/2015

Arata f bine

(0) (0) Abuz
18/07/2015

Zaharul trebuie adaugat neaparat in ploaie? Acum e vreme frumoasa si inteleg de ce gatirea dureaza 30 de ore, poate vine ploaia in acest timp!

(0) (0) Abuz
18/07/2015

Este atat de incoerent descris modul de preparare incat prefer sa mananc magiun pe paine.

(1) (0) Abuz
18/07/2015

Si mai dureaza si 30 de ore! Oricum, sper sa fie buna. Trebuie insa sa folosim din plin experienta noastra si imaginatia ca sa iese ceva, ca din explicatii se pare ca e un talmos-balmos!

(1) (0) Abuz
18/07/2015

Explicatia retetei ,lasa de dorit!!!!!11

(1) (0) Abuz
18/07/2015

Exprimarea lasa de dorit.

(1) (0) Abuz
18/07/2015

"La pământ"pentru descrierea procesului de preparare! Nu am înțeles nimic. Rar mi-a fost dat să întâlnesc o așa lipsă de atenție și, până la urmă de respect, pentru cuvântul scris! Stimabile, să îți trăiască vaca fină!

(1) (0) Abuz
06/02/2013

Pare sa fie gustoasa

(0) (0) Abuz
05/01/2013

F bun

(0) (1) Abuz
12/05/2012

F bun. Eu am facut-o sub forma de prajitura dar am scos galbenusurile din crema pt ca mi-a fost frica sa dau ou crud copilului dar chiar si asa a fost grozava. Am sa o mai fac fiindca e o modalitate sa mai suplimentez cantitatea de branza pe care o mananca cea mica.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema de ricotta, mure si frisca
Tort cu crema de ricotta, mure si frisca
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema de branzaCrema de branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: