Petitchef

Tort mascota

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
300 g unt

100 g cacao

6 oua

12 linguri zahar

2 linguri rom

2 linguri zahar vanilat

100 g nuci

100 g coaja de portocala zaharisita

150 g de visine din visinata


Pentru blat:

100 g ciocolata

80 g margarina

80 g zahar

2 oua,

2-3 linguri cu faina

esenta de rom.


Decor:

100-150 g ciocolata pentru glazura

-100 g nuca de cocos

100 g frisca,

figurine din zahar

Preparare

  • Pentru blat se topeste ciocolata. Se adauga untul, zaharul si galbenusurile puse pe rand si se amesteca energic. Dupa ce s-a topit, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, faina si albusurile batute spuma. Se rastoarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Cand este gata, se pune pe un gratarla rece.
  • Pentru crema, se bat cele 6 oua pe baie de aburii cu cele 12 linguri de zahar, pana se ingroasa. Se poate face si direct pe flacara, daca frecati non-stop si sunteti atenta sa nu vi se transforme in omleta. Trebuie sa rezulte ceva asemanator pasatului de mamaliga, de culoare galben, fara sa se prinda de vas. Se da la rece cu o folie de plastic deasupra sa nu se faca crusta.
  • Cat se raceste, intr-un bol se spumeaza bine 300 g de unt cu 100 g de cacao, dupa care se adauga si compozitia de oua racita. Se adauga incet cate o lingura de nuci prajite si taiate cu cutitul. Se amesteca sa se incorporeze totul. Visinele din visinata si coaja de portocale se taie marunt si se adauga si ele in crema.
  • Tava rotunda de tort cu pereti detasabili , se tapeteaza cu folie de plastic, dupa care se rastoarna crema obtinuta. Se preseaza compozitia pentru a lua forma vasului. Se adauga si blatul deasupra si se acopera cu folie de plastic. Se pune la frigider pana a doua zi.
  • A doua zi se scoate folia, se rastoarna pe un platou si se imbraca in ciocolata. Se poate orna cu cocos si diverse figurine din zahar sau ciocolata. E aveam niste bomboane.

Poze

Tort Mascota, poza 1Tort Mascota, poza 2Tort Mascota, poza 3


Comentarii:

20/02/2013

Este tortul meu preferat chiar excelent

(0) (0) Abuz
15/11/2012

The best!!

(0) (0) Abuz
03/11/2012

Acum incerc sa-l fac,va spun dupa......insa trebuie neaparat o lupa sa citesti reteta.

(0) (0) Abuz
28/05/2012

Foarte buna

(0) (0) Abuz
19/12/2011

Daca vei citi mai bine iti vei da seama ca tu esti neatenta si nu ai observat ca la crema sunt 6 oua si la blat sunt 2. Romanul pana nu se da el rotund ,nu se simte bine! Rusine

(0) (0) Abuz
05/07/2011

De unde ai scos la crema "cele 6 oua" cand la ingrediente scrii 2 oua.Foarte greu si cu socotitul asta...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort dark extreme
Tort dark extreme
8 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
13 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de ciocolata simfonia gustului
Tort de ciocolata "simfonia gustului"
8 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: