Petitchef

Mancare de morcov in sos de iaurt

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Ușor
Un amestec de morcovi facuti sote si apoi imbaiati in iaurt diluat cu apa si condimentat. Este o mancare foarte interesanta, placuta, suprinzator de gustoasa si echilibrata.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 cani morcov (cam 5 morcovi medii)

2-3 cani iaurt

2 linguri nuca de cocos

1 bucatica mica ghimbir proaspat sau 1/2 lingurita ghimbir pulbere

2-3 chilli verzi iuti

2-3 linguri faina de naut

1 lingurita coriandru macinat

sare dupa gust

2 linguri ulei

1/2 lingurita chimen seminte

1/2 lingurita mustar seminte

Preparare

  • Curatati morcovii si taiati-i cubulete sau feliute groase de maxim 1 cm.

    Intr-o tigaie/oala incalziti uleiul pe foc mediu, apoi puneti semintele de chimen si mustar.
  • Dupa ce semintele au pocnit, rasturnati in oala morcovii. Amestecati-i bine cu condimentele si tineti-i pe foc amestecand frecvent, pana se inmoaie binisor (ca intr-un sote, deci nu moi ca si cum ar fi fierti).
  • Intre timp mixati impreuna chilli verzi + nuca de cocos + coriandru macinat + turmeric + ghimbir impreuna cu putina apa (5-6 linguri).
    Peste pasta de chilli rasturnati iaurtul si amestecati bine.
    Turnati aceasta pasta peste morcovi si asteptati sa inceapa sa fiarba.
  • Intre timp pregatiti un amestec din faina de naut cu 1 ceasca apa. Amestecul trebuie sa fie foarte fluid.

    Dati focul la mic si turnati peste morcovii cu iaurt amestecand energic ca sa nu se formeze cocoloase (ca la mamaliga). Lasati pe foc inca 2 minute dupa care adaugati sare si apa (maxim 1 cana) pana ce obtineti consistenta care va place. Mai tineti pe foc pana ce mancarea incepe sa fiarba bine.



Comentarii:

14/05/2012

Retetele pe care le posteaza cloudpearl sunt indiene, deci folosesc condimente. multe. asa este normal pentru bucataria indiana. si rezultatul este super: arome si gusturi cum n-am mai intalnit la nici o mancare cu specific romanesc. felicitari!

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Iar ati facut salata de condimente.
Reteta e simpla: Se calesc morcovii. Dupa ce s-au racit se adauga iaurt+1 lingura maioneza + sare.

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Suna bine,trebuie incercat,e si sanatos.j.v.

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Fffbun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mâncare cu sos de nuci i usturoi
Mâncare cu sos de nuci i usturoi
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Mancare indiana de ardei capia
Mancare indiana de ardei capia
3 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: