Petitchef

Chiftele cu sos

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Chiftele:

600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita

50 gr slanina


5 catei usturoi

un cartof

1-2 oua

sare

putin piper

o chifla mare sau 2-3 felii paine



Sos:

doua cani suc rosii

o ceapa

jumatate lingurita busuioc uscat

o lingura zahar

sare

3 foi dafin

patrunjel

Preparare

  • Tocam carnea si slanina Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine. Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.
  • Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper. Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.
  • Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.
  • In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.
  • Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.
  • Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul . Presaram patrunjel verde.
  • Putem servi cu piure, salate, mamaliguta. Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

Poze

Chiftele cu sos, poza 1Chiftele cu sos, poza 2Chiftele cu sos, poza 3



Comentarii (12):

ANA, 11/07/2019

Eu in loc de oine sau cartofi adaug orez bine umflat. este ceva mai deosebit. Sunt foarte moi si gustoase.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/02/2018

Bunicele. Nu vad de ce pui si cartof si paine in compozitia de chiftele. ori una ori alta, si in loc de paine sau cartof se poate pune pesmet, e la alegerea fiecaruia! Eu personal in chiftele nu pun usturoi, pun numai la parjoalele moldovenesti sau la carnati tocmai pentru a face o diferentiere intre retete. La sos nu sunt chiar sigura ca merge combinatia de busuioc, dafin si patrunjel iar o lingura de zahar e prea mult, face mancarea prea dulce, zaharul se pune foarte putin doar ca sa mai taie din aciditatea sucului de rosii si numai daca este nevoie.

(1) (0) Abuz
Diana Lucia, 08/02/2018

Sunt excelente. Mama ne facea aceasta mancare delicioasa cu ce mai ramanea din chiftelele pe care le devoram de cand erau prajite, dar avea mama grfija sa puna de o parte si pentru marinate.

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Excelente

(0) (0) Abuz
17/10/2013

Foarte buna si gustoasa

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Mmmmm ca la mama acasa

(0) (0) Abuz
24/09/2013

F buna

(0) (0) Abuz
04/09/2013

E fff delicios,pofta bunaaaa.

(0) (0) Abuz
05/04/2013

E bunicica

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Ffffffffff bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Chiftele pane in sos barbeque
Chiftele pane in sos barbeque
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele cu sos
Chiftele cu sos
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele cu sos
Chiftele cu sos
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: