Petitchef

Ciorba de vitel.

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a dat 2-3 clocote, se arunca apa se spala carnea si se pune din nou la foc in apa curata.
  • Se fierbe la foc min cca 1 ora si jumatate.
    Se adauga radacinoasele taiate marunt, adica morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa. Se adauga o lingura de vegeta, foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 30 min.
  • Se adauga si cartoful taiat cubulete, ardeiul gras, dovlecelul, si apoi rosiile.
    Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute, si spre final se acreste cu bors.
    La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
    Se serveste cu smantana.


Poze

Ciorba de vitel.
Ciorba de vitel. - poza 2
Ciorba de vitel. - poza 3
Ciorba de vitel. - poza 4
Ciorba de vitel. - poza 5
Ciorba de vitel. - poza 6
Ciorba de vitel. - poza 7
Ciorba de vitel. - poza 8
Ciorba de vitel. - poza 9
Ciorba de vitel. - poza 10

Întrebări:




Comentarii (25):

rif_d2019, 31/01/2022

Eu la ciorbă pun oase cu carne (altfel ce fac cu oasele și dau un gust excelent) și dublu în oală nivelul apei față de cât sunt oasele cu carne. Doar iau spuma, las să fiarbă încet vreo 3 ore, apoi mai adaug eventual apă să ajungă la același nivel. Pun legumele tari,apoi cartofii,apoi cele mai moi ( ardei)și sare. Pun foi de dafin, coriandru boabe, etc ( tije de mărar, de ce am iarna) bulion după gust. Cine vrea își adaugă smântână la șfârșit în farfurie. E păcat să acoperim gustul de carne de vită cu vegeta, pentru că aceea e aroma naturală cu care trebuie să se obișnuiască simțurile. Mie îmi place să-mi adaug oțet cu tarhon în el, ador tarhonul. Poftă bună!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sorin_s2015
sorin_s2015, 15/03/2021

Specialistilor;stiati ca orice carne de animal tanar contine acid uric mult ?De aceea se arunca prima apa ! Vegeta nu e otravitoare ! Puneti putina vegeta si nu mai puneti sare...da gust bun mancarii..,.incercati,apoi criticati !!

am gătit această rețetă (1) (2) Abuz
nimeni, 02/06/2015

O ciorba de vitel minunata ! Cantitatea de carne este disproportionata fata de legume,este destul 0,500 gr de rasol de vita ( coada de vitel ).In rest ai reusit sa strici toate gusturile minunate ale legumelor cu " LINGURA DE VEGETA " .Radacinoasele se fierb 30', iar restul inca 10', mai mult de atat le trasforma in vegetale inerte. Cartoful vechi se pune impreuna cu radacinoasele, numai cartoful nou este mai fraged si se pune in ultimile 10' de fierbere cu dovlecelul si ardeiul gras.Eu fierb toate legumele in bors si apoi le combin cu zeama de carne dupa gust.Smantana se bate cu un ou - optional. La sfarsit pun 2 legaturi de leustean, tarhonul are un gust bun cand se utilizeaza la o mancare scazuta de vitel.

am gătit această rețetă (3) (1) Abuz
dumitru_a2014
dumitru_a2014, 02/06/2015

O bunatate! Pentru toata familia,in special pentru copii!

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
02/06/2015

De ce să arunci apa în care a fiert carnea??păi acolo este numai esenţă de viţel! Oricum ai spumuit bine!!

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
costi1960, 02/06/2015

Excelenta dar de ce cu Vegeta ?!? N-are 'buruieni' destule ? De ce sa ne chimizam inutil ?

am gătit această rețetă (3) (1) Abuz
09/12/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Rodica Rosenthal, 31/01/2022

2 morcovi, si încă 4-5 morcovi? Pai faci ciorba de morcovi? Și ce cauta vegeta aici? Nu poți pune vegeta la orice ciorba, ori mincare. Mai învață.

(0) (0) Abuz
Machilleos, 31/01/2022

Constanta are perfecta dreptate Felicitari !!!

(0) (0) Abuz
Gabriela, 29/10/2021

Buna !daca fierbi 30min.legumele apoi adaugi ardei si rorsii si mai fierbi 30min.ce gust au legume?apoi adaugi vegeta ......poti sa o dai la porci!un sef nu face niciodata asa.

(0) (2) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ghivece cu morcovi
Ghivece cu morcovi
20 porții
1 h 57 m
Foarte ușor
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează