Petitchef

Ciorba de vitel.

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg carne de vitel

1 ceapa mare



1 radacina patrunjel

4-5 morcovi

1 dovlecel

1 ardei gras mare

telina

rosii sau rosii in bulion

sare, 1 foaie de dafin

1 lingura vegeta

bors

smantana

leustean sau tarhon

Preparare

  • Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a dat 2-3 clocote, se arunca apa se spala carnea si se pune din nou la foc in apa curata.
  • Se fierbe la foc min cca 1 ora si jumatate.
    Se adauga radacinoasele taiate marunt, adica morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa. Se adauga o lingura de vegeta, foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 30 min.
  • Se adauga si cartoful taiat cubulete, ardeiul gras, dovlecelul, si apoi rosiile.
    Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute, si spre final se acreste cu bors.
    La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
    Se serveste cu smantana.

Poze

Ciorba de vitel., poza 1Ciorba de vitel., poza 2Ciorba de vitel., poza 3Ciorba de vitel., poza 4Ciorba de vitel., poza 5Ciorba de vitel., poza 6Ciorba de vitel., poza 7Ciorba de vitel., poza 8Ciorba de vitel., poza 9Ciorba de vitel., poza 10


Comentarii (19):

nimeni, 02/06/2015

O ciorba de vitel minunata ! Cantitatea de carne este disproportionata fata de legume,este destul 0,500 gr de rasol de vita ( coada de vitel ).In rest ai reusit sa strici toate gusturile minunate ale legumelor cu " LINGURA DE VEGETA " .Radacinoasele se fierb 30', iar restul inca 10', mai mult de atat le trasforma in vegetale inerte. Cartoful vechi se pune impreuna cu radacinoasele, numai cartoful nou este mai fraged si se pune in ultimile 10' de fierbere cu dovlecelul si ardeiul gras.Eu fierb toate legumele in bors si apoi le combin cu zeama de carne dupa gust.Smantana se bate cu un ou - optional. La sfarsit pun 2 legaturi de leustean, tarhonul are un gust bun cand se utilizeaza la o mancare scazuta de vitel.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
dumitru_a2014
dumitru_a2014, 02/06/2015

O bunatate! Pentru toata familia,in special pentru copii!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
02/06/2015

De ce să arunci apa în care a fiert carnea??păi acolo este numai esenţă de viţel! Oricum ai spumuit bine!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 02/06/2015

Excelenta dar de ce cu Vegeta ?!? N-are 'buruieni' destule ? De ce sa ne chimizam inutil ?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
09/12/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
John Doe, 08/10/2017

Alooooo, Petitchef! Cititi careva comentariile retetelor acestei Naina? De zile intregi sunt postate doar ineptii culinare. Cum o oprim pe tembela asta? Exista fizic? Daca da, ziceti cum dam de ea, sa putem face un comando de anihilare, de distrugere si faramitare a computerului ei!

(2) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/10/2017

Carnea de vitel este atat de frageda, buna si scumpa ca este pacat de ea sa o bagi intr-o ciorba, merge mult mai bine la o friptura sau la snitele! Oricum, ciorba este foarte incarcata cu legume inutile. Pentru ca este o ciorba de carne nu are nevoie decat de ceapa 2-3 buc, 1-2 morcovi, ardei gras, 1-2 cartofi (depinde cat de mari sunt),rosii si leustean! Atat! Ori ciorba ta seamana mai mult cu o ciorba de legume cu un kil de morcovi si ceva carne! Si de ce arunci prima apa daca este carne de vitel? Daca era carne de vita batrana si plina de sange, da, era normal sa arunci prima apa dar cand ai frumusetea aia de carne de vitel alba si frageda ii arunci tot gustul la canal! Si iarasi vegeta? Tu chiar nu stii sa gatesti fara vegeta?

(2) (0) Abuz
08/10/2017

Decat sa arunci apa dupa 2-3 clocote, mai bine sa o arunci cu carne cu tot, dupa care faci o ciorba pe gustul tau numai cu vegeta!

(1) (0) Abuz
cristian_g2017_1, 08/10/2017

1 kg carne vitel la 4 portii?? doar o ceapa? Ce, este masa campeneasca, sau pt saraci? Este Goulash? 2 morcovi + 4-5 morcovi? nu exista os? (rasol?) NU se arunca apa in care a spumuit carnea!! Niciodata!! este numai esenta! Leusteanul se pune in general doar la bors! Vegeta?? Mai adug ceva, ref 1 kg vitel...Daca este vitel nobil, poate ceva bifteak tartar plus vitel la cuptor cu legume? Cu drag:0

(1) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 21/06/2015

Un kg carne pt 4 portii???Cat doua fripturi de fiecare?
O singura ceapa la atatea legume????Combinam cartof cu dovlecel?Bors cu smantana???Ati mai gatit vreodata?Aia 4-5 probabil sunt cartofi....morcovi ati mai spus.Adica, mai bine faceti piure de cartofi cu rasol de vita mai intai , pastrati un cartof si carne 300grame pt ciorbita!!!Leustean mult la ciorba de vacuta....asta e secretul.Sunt curioasa cati litri de apa folositi la 4 portii si atata carne si legume!!!???Aici aveti incrediente pt 16 portii!!!si nu e USOR cand gatesti vita!Multi diletanti pe site-ul asta!

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de legume
Ciorba de legume
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba dreasa de vitel
Ciorba dreasa de vitel
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba de vitel
Ciorba de vitel
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: