Carne se pune la foc in apa cu sare si prima apa se arunca. Se pune din nou la fiert in apa curata cu putina vegeta, si sa lasa la foc pana cand carnea este aproape facuta adica cca 1 ora.
Se adauga apoi zarzavatul si se mai lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se pune si bulionul. Cand zarzavaturile sunt fierte si carnea aproape cade de pe os, se adauga fideaua, se mai fierbe cca 3 minute.
Se opreste focul si oala se trage de pe ochiul pe care a fost, pentru a opri fierberea. Altfel fideaua se va umfla prea mult si se imprastie in oala. Se adauga verdeata, iar pentru cine o prefera acrisoara, trebuie sa puna borsul inainte de fidea. A iesit o bunatate de ciorbita.
Modul tau de exprimare nu este destul de detaliat pentru un incepator ca mine. Legumele trebuiesc taiate cuburi? Toate odata? Iar de leustean nu ai zis cand trebuie pus.
Nu se arunca prima apa! doar se spumuieste carnea/curcanul! care curcan in ce cantitate si sub ce forma: medalion, aripa, etc..De ce vegeta??unde este radacina patrunjel? pastarnacul este mai atos. Vrei sa pui bors, pai il fierbi mai intai! De ce sa pui bulion?? Si de ce fidea? Nu mai bine o dregi, daca vrei, cu galbenus de ou si smantana? leusteanul merge la borsul de cartofi! de preferat patrunjel frunze, care se adauga dupa ce siorba s-a racit un pic, altfel se amarasc.
Comentarii (64):
Modul tau de exprimare nu este destul de detaliat pentru un incepator ca mine. Legumele trebuiesc taiate cuburi? Toate odata? Iar de leustean nu ai zis cand trebuie pus.
RECOMAND PENTRU ORICE ANOTIMP !
Foarte gustoasă, se poate pune însă și zeama de varza în loc de borș, cu rezultate la fel de bune.
Buuunaaa.........
Arata
excelent de bine abia astept so incerc
Ffffff buna
Lipsesc morcovii de la ingrediente.
Buna
Credeam ca am scapat de tine, mai Naina. Doar in capul tau prost fiertura asta se poate numi ciorba de curcan.
Nu se arunca prima apa! doar se spumuieste carnea/curcanul! care curcan in ce cantitate si sub ce forma: medalion, aripa, etc..De ce vegeta??unde este radacina patrunjel? pastarnacul este mai atos. Vrei sa pui bors, pai il fierbi mai intai! De ce sa pui bulion?? Si de ce fidea? Nu mai bine o dregi, daca vrei, cu galbenus de ou si smantana? leusteanul merge la borsul de cartofi! de preferat patrunjel frunze, care se adauga dupa ce siorba s-a racit un pic, altfel se amarasc.