Petitchef

Ciorba de curcan

Felul principal
4 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
carne de curcan

1 ceapa mai mare

1 ardei rosu si unul verde


1 telina mai mica

bulion pentru ciorba sau rosii

fidea

Preparare

  • Carne se pune la foc in apa cu sare si prima apa se arunca. Se pune din nou la fiert in apa curata cu putina vegeta, si sa lasa la foc pana cand carnea este aproape facuta adica cca 1 ora.
  • Se adauga apoi zarzavatul si se mai lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se pune si bulionul. Cand zarzavaturile sunt fierte si carnea aproape cade de pe os, se adauga fideaua, se mai fierbe cca 3 minute.
  • Se opreste focul si oala se trage de pe ochiul pe care a fost, pentru a opri fierberea. Altfel fideaua se va umfla prea mult si se imprastie in oala.
    Se adauga verdeata, iar pentru cine o prefera acrisoara, trebuie sa puna borsul inainte de fidea.
    A iesit o bunatate de ciorbita.

Poze

Ciorba de curcan, poza 1Ciorba de curcan, poza 2Ciorba de curcan, poza 3Ciorba de curcan, poza 4Ciorba de curcan, poza 5Ciorba de curcan, poza 6Ciorba de curcan, poza 7Ciorba de curcan, poza 8



Comentarii (64):

16/11/2016

Modul tau de exprimare nu este destul de detaliat pentru un incepator ca mine. Legumele trebuiesc taiate cuburi? Toate odata? Iar de leustean nu ai zis cand trebuie pus.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
degeanu_e2013, 22/09/2015

RECOMAND PENTRU ORICE ANOTIMP !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Sorin Cern?ianu, 23/01/2015

Foarte gustoasă, se poate pune însă și zeama de varza în loc de borș, cu rezultate la fel de bune.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
acid, 22/01/2015

Buuunaaa.........

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/06/2013

Arata
excelent de bine abia astept so incerc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/06/2013

Ffffff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
toni, 07/06/2019

Lipsesc morcovii de la ingrediente.

(0) (0) Abuz
nelu, 20/09/2018

Buna

(0) (0) Abuz
John_, 01/01/2018

Credeam ca am scapat de tine, mai Naina. Doar in capul tau prost fiertura asta se poate numi ciorba de curcan.

(0) (0) Abuz
01/01/2018

Nu se arunca prima apa! doar se spumuieste carnea/curcanul! care curcan in ce cantitate si sub ce forma: medalion, aripa, etc..De ce vegeta??unde este radacina patrunjel? pastarnacul este mai atos. Vrei sa pui bors, pai il fierbi mai intai! De ce sa pui bulion?? Si de ce fidea? Nu mai bine o dregi, daca vrei, cu galbenus de ou si smantana? leusteanul merge la borsul de cartofi! de preferat patrunjel frunze, care se adauga dupa ce siorba s-a racit un pic, altfel se amarasc.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ceviche
Ceviche
2 porții
6 ore
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de curcan cu zeama de varza
Ciorba de curcan cu zeama de varza
8 porții
2h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean
3 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba de curcan
Ciorba de curcan
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: