Petitchef

Miel fiert in jantuit

Felul principal
5 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

apa :

Preparare

  • Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie , in ceaun. Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
  • Se fierbe bine. Cam o ora ,o ora juma zic e; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne. Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
  • Se mai lasa cam 20 minute, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
  • Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute.
  • In final, se pun verdeturile spalate si tocate , sarea si piperul.
  • Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

19/04/2017

JINTUÍT1 s. n. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș după frământare; jintuială. – V. Jintui.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

(0) (0) Abuz
19/04/2017

Cuvântul jantuit nu este în dicționar. Iată câteva sugestii:

mântuit • dănțuire • bântuit • șănțuit • smântuit • răntuit • dănțuit (adj.) • lănțuit • jănțui • nebântuit • zbânțuit (adj.) • înlănțuit • sfănțuit • spânțuit • ștănțuit • glănțuit • zbânțuit (subst.) • sbănțuit
Va rog sa postati retete cu explicitarea regionalismelor
Cristi Greaca

(1) (0) Abuz
19/04/2017

"o ora ,o ora juma" +10 minute+20 minute="Timpul de gătire: 25 minute"
+"Timpul de preparare: 15 minute"
"Gata în: 40 minute" ???

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Miel libanez in sos picant
Miel libanez in sos picant
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Miel umplut
Miel umplut
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru pasti
Miel / ied marinat in vin si mirodenii pentru pasti
12 porții
4 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei