Petitchef

Ciorba de miel cu macris

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Ciorba de miel cu macris
  • (4.18/5 - 28 voturi)
  • 4
Ciorba de miel cu macris
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
- 1 cap de miel

- 1 morcov


- 1 ceapa care se fierbe intreaga apoi se scoate si se arunca

- 1 lingura orez

- 1 galbenus

- 150 g.smintina

- tarhon

- un sfert  kg. macris

- sare/piper

Preparare

  • Se spala bine bine carnea de miel, capul se taie in jumatate.Se pune la fiert in 3 l. de apa.
  • Cind clocoteste apa se pune zarzavatul taiat marunt si putina sare impreuna cu macrisul spalat si taiat marunt. Se sareaza.Dupa 20 de minute se pune o lingura orez.
  • Cind toate sunt fierte (dupa cca o ora) se drege ciorba fierbinte imediat ce s-a luat de pe foc, cu galbenusul si smintina batuta cu o lingura de apa rece.
  • Pentru aroma se pune la sfarsit tarhon si patrunjel verde.


Comentarii:

14/04/2014

Tarhonul da o aroma deosebita. Se foloseste in Ardeal, zona Clujului. Eu nu sant prea incantata de cap de miel si de aceea folosesc oase si bucati de carne taiate bucatele. Adaug putina sare de lamaie sau suc de lamaie. Zarzavatul si ceapa le calesc in putin ulei. Delicioasa!

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Este delicioasa,dar eu calesc un pic zarzavatul.Adriana din Sibiu

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Incerc acum de pasti sa fac una sa vad cum o sa iese

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Ok.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: