Petitchef

Ciorba de miel

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
  • Ciorba de miel
  • Ciorba de miel, poza 2
  • Ciorba de miel, poza 3
  • Ciorba de miel, poza 4
  • Ciorba de miel, poza 5
  • Ciorba de miel, poza 6
  • Ciorba de miel, poza 7
  • Ciorba de miel, poza 8
  • Ciorba de miel, poza 9
  • Ciorba de miel, poza 10
  • Ciorba de miel, poza 11
  • (4.41/5 - 125 voturi)
  • 8
  • 20
Ciorba de miel
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
de-ale ciorbei: coada, cap, gat, "cazaturi" de carne cu os

1 litru bors proaspat

zarzavat ca la curtea veche: ceva morcovi, pastarnaci, radacini de patrunjel, o telina, vreo doua cepe

2-3 legaturi de loboda tanara

un blid cu alte verdeturi de primavara: podbal, macris, laptuci

1 pahar de orez

sare, piper boabe

pentru dres: 1 cana de smantana si 2 oua, 2 legaturi de leustean si tarhon

Preparare

  • Capul mielului trebuie neaparat grijit ca nimic altceva (cineva observa, foarte "inteligent", intr-o carte, ca "nu-l mai doare, bietul")
    Zarzavatul se taie zaruri de table (zau ca ciorba asta isi are originea pe langa Dunare) iar carnea se taie s-o poti lua in polonic fara sa stropesti toata masa.
  • Se pun la fiert in apa rece si destula -dupa cat a fost mielul de mare- cu ceva piper si o lingurita de sare (numai asa se-ncheaga spuma). Dupa ce s-a spumuit, se lasa sa fiarba marunt cam un ceas, timp in care se spala orezul, se da intr-o craticioara si-ntr-un clocot borsul, se toaca rositurile (loboda) si verziturile, se bat ouale si se amesteca cu smantana si un pic de zeama din ciorba.
  • Se pune si orezul la fiert, cam un sfert de ora, se adauga borsul, sare daca mai e nevoie, se lasa sa bulbuceasca vreo 10 minute; urmeaza loboda si verziturile, tot un patrar de ceas. Acum se drege ciorba cu ou si smantana, se potriveste de sare si se presara verdeata.
  • Nu uitati: cand o dati la masa, sa potriviti si un pahar cu cativa ardeiasi iuti si o farfurioara cu hrean ras frecat cu o lingurita de otet ori de iaurt -mai buni insotitori de ciorba de miel nu pot fi".


Comentarii:

11/06/2013

In sfarsit...si altceva!alt model la ciorba:)))abia astept s o incerc.mielul a picat ca din senin l am gasit ratacit si acum'zace'in congelator.am o intrebare carnea de miel(dak stie careva)se pune in bait indiferent de ce anume vrei sa gatesti k sa iasa mirosul???

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Orezul trebuie putin calit inainte de a se pune in ciorba, ca sa nu se lipeasca boabele... 2 foi de dafin ar fi excelente... Nu folositi borsul de lamagazine...

(0) (0) Abuz
ion_a2016_1, 17/04/2017

Pai la cate legume si verzituri ai pus acolo , numai ciorba de miel nu se chiama ;

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Excelent pt modul in care e redata reteta!!

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Foarte ,foarte gustoasa !!!

(0) (0) Abuz
14/04/2014

"miroase bine!"

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz
09/04/2015

Superrrr

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: