Petitchef

Ciorba de miel

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
de-ale ciorbei: coada, cap, gat, "cazaturi" de carne cu os

1 litru bors proaspat

zarzavat ca la curtea veche: ceva morcovi, pastarnaci, radacini de patrunjel, o telina, vreo doua cepe

2-3 legaturi de loboda tanara

un blid cu alte verdeturi de primavara: podbal, macris, laptuci

1 pahar de orez

sare, piper boabe

pentru dres: 1 cana de smantana si 2 oua, 2 legaturi de leustean si tarhon

Preparare

  • Capul mielului trebuie neaparat grijit ca nimic altceva (cineva observa, foarte "inteligent", intr-o carte, ca "nu-l mai doare, bietul")
    Zarzavatul se taie zaruri de table (zau ca ciorba asta isi are originea pe langa Dunare) iar carnea se taie s-o poti lua in polonic fara sa stropesti toata masa.
  • Se pun la fiert in apa rece si destula -dupa cat a fost mielul de mare- cu ceva piper si o lingurita de sare (numai asa se-ncheaga spuma). Dupa ce s-a spumuit, se lasa sa fiarba marunt cam un ceas, timp in care se spala orezul, se da intr-o craticioara si-ntr-un clocot borsul, se toaca rositurile (loboda) si verziturile, se bat ouale si se amesteca cu smantana si un pic de zeama din ciorba.
  • Se pune si orezul la fiert, cam un sfert de ora, se adauga borsul, sare daca mai e nevoie, se lasa sa bulbuceasca vreo 10 minute; urmeaza loboda si verziturile, tot un patrar de ceas. Acum se drege ciorba cu ou si smantana, se potriveste de sare si se presara verdeata.
  • Nu uitati: cand o dati la masa, sa potriviti si un pahar cu cativa ardeiasi iuti si o farfurioara cu hrean ras frecat cu o lingurita de otet ori de iaurt -mai buni insotitori de ciorba de miel nu pot fi".

Poze

Ciorba de miel, poza 1
Ciorba de miel, poza 2
Ciorba de miel, poza 3
Ciorba de miel, poza 4
Ciorba de miel, poza 5
Ciorba de miel, poza 6
Ciorba de miel, poza 7
Ciorba de miel, poza 8
Ciorba de miel, poza 9
Ciorba de miel, poza 10
Ciorba de miel, poza 11

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2015

Superrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dorubabonea, 27/04/2020

Bună ziua! Dacă ați putea detalia cum procedați cu capul, până la ajungerea în farfurie. Mulțumesc.

(0) (0) Abuz
ion_a2016_1, 17/04/2017

Pai la cate legume si verzituri ai pus acolo , numai ciorba de miel nu se chiama ;

(0) (0) Abuz
14/04/2014

"miroase bine!"

(0) (0) Abuz
11/06/2013

In sfarsit...si altceva!alt model la ciorba:)))abia astept s o incerc.mielul a picat ca din senin l am gasit ratacit si acum'zace'in congelator.am o intrebare carnea de miel(dak stie careva)se pune in bait indiferent de ce anume vrei sa gatesti k sa iasa mirosul???

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Foarte ,foarte gustoasa !!!

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Excelent pt modul in care e redata reteta!!

(1) (0) Abuz
04/05/2013

Orezul trebuie putin calit inainte de a se pune in ciorba, ca sa nu se lipeasca boabele... 2 foi de dafin ar fi excelente... Nu folositi borsul de lamagazine...

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de miel cu macris
Ciorba de miel cu macris
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de miel cu macris
Ciorba de miel cu macris
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de miel
Ciorba de miel
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.