Petitchef

Crap in aluat crocant de bere

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 bucati crap portionat

1/2 pahar cu bere blonda

1 ou

faina

1 lingura rasa cu malai

marar uscat

ulei de masline

ulei pentru prajit

1 lingurita cu unt

zeama de lamaie

sare,piper

Preparare

  • Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.

    Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari astfel: se bate bine oul, se adauga berea si apoi se incorporeza malaiul si faina putin cate putin astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam in aluat si putin marar uscat si amestecam bine.

    Incingem intr-o tigaie uleiul in care am pus si untul.Dam pestele prin aluatul de mai sus si apoi il punem in tigaia cu ulei incins.Prajim la foc potrivit , chiar mic,circa 5 min. pe fiecare parte pana ce acesta se rumeneste frumos.Nu trebuie sa prajim la foc mare deorece riscam ca pestele sa nu se faca doar sa se arda aluatul.Cand pestele este gata facut se scoate pe o hartie absorbanta .

    Servim alaturi de o garnitura , eu am preferat o garnitura cu cus-cus.

Poze

Crap in aluat crocant de bere, poza 1Crap in aluat crocant de bere, poza 2



Comentarii (22):

11/09/2015

Fain tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/09/2015

Reteta e buna cu mentiunea ca focul trebuie sa fie mediu spre mare; pestele oricum se face repede, iar daca tinem aluatul ala cite 5 minute pe fiecare parte, cind il, scoatem va fi imbibat cu ulei. verificat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2015

DEOSEBIT DE GUSTOS, CROCANT, AERISIT SI ASPECTUOS. FELICITARI, DRAGII MEI COPII HARNICUTI SI ISTETI

(0) (0) Abuz
12/09/2015

Arata Super,Super WOW.

(0) (0) Abuz
12/09/2015

Delicios!

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Arata super,gustoas

(0) (0) Abuz
11/09/2015

F bun si crocant !

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Interesant aluatul cu bere!

(0) (0) Abuz
27/03/2015

Excelent si usor de gatit

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Arata extraordinar... Mai multe comentarii dupa ce o pregatesc

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin
Crap cu rosii si ghimbir la cuptor in sos de vin
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Crap la gratar cu sos salsa de rosii
Crap la gratar cu sos salsa de rosii
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crap in aluat crocant de bere
Crap in aluat crocant de bere
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faceti un aluat de pizza ?
Cum sa faceti un aluat de pizza ?
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tapenade
Tapenade
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: