Petitchef

Dovlecei cu feta si rosii la cuptor

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3 dovlecei potriviti

7-8 rosii

400 g feta

3 linguri faina

ulei pentru prajit

oregano, busuioc uscate

pesmet, unt

sare

Preparare

  • Dovleceii se rad si se taie felii rotunde de marime potrivita.
  • Faina se amesteca cu putina sare. Dovleceii se dau prin faina si se prajesc in ulei. Se pot scoate pe un servetel absorbant pentru a inlatura excesul de grasime.
  • Se unge o forma cu unt si se aseaza alternand un strat de dovlecei, unul de felii de rosii, se presara ierburile uscate iar la sfarsit bucatele de feta. Se repeta operatiunea.
  • La sfarsit, ca si ultim strat, eu am presarat pesmet si cateva bucatele de unt. Nu este insa obligatoriu daca se vrea ca intreaga treaba sa iasa mai dietetica.
  • Se da la cuptor, la 180 de grade am pus eu, pana se aureste putin pesmetul.
  • A fost neasteptat de gustos pentru o masa fara carne si cu siguranta voi mai face din nou.

Poze

Dovlecei cu feta si rosii la cuptor, poza 1
Dovlecei cu feta si rosii la cuptor, poza 2
Dovlecei cu feta si rosii la cuptor, poza 3

Întrebări:

Se rad sau se taie felii?

Răspuns:

Dovleceii se rad de coaja, apoi se taie felii




Comentarii:

mcab, 20/02/2018

Buna !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei umpluti cu feta si nuci
Dovlecei umpluti cu feta si nuci
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
4 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Dovlecei cu piept de pui crocant la cuptor
Dovlecei cu piept de pui crocant la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.