Petitchef

Friptura de porc cu sos de vin rosu

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 grame pupla de porc

300 ml vin rosu dulce

1 catel de usturoi



2 linguri ulei de masline

2 foi de dafin


ardei iute uscat

sare si piper

Preparare

  • Intr-un vas punem bucata de pulpa si cu ajurotul cutitului impanam friptura cu bucati de usturoi. Adaugam 250 ml vin si cele doua linguri cu ulei de masline.
  • Condimentam cu sare, piper, ardei iute, foi de dafin si cimbru, acoperim vasul si il lasam la frigider pentru 2-3 ore.Intr-un vas ceramic punem morcovii si ceapa taiata si pe acest patut de legume, bucata de friptura. Turnam intreaga marinada si dam la cuptor.
  • Din cand in cand deschidem cuptorul si verificam daca friptura mai are sos . Cu o lingura luam sos de vin si stropim friptura.
  • Dupa aproximativ o ora, intoarceti bucata de carne si nu uitati din cand in cand sa verificati sosul si sa stropiti friptura. Sosul va scadea asa ca va trebui completat cu vin sau cu apa.
  • Durata de preparare depinde de intensitatea fiecarui cuptor si bineinteles de grosimimea bucatii de carne. Friptura mea, la 180 de grade friptura a durat cu aproximatie doua ore.
  • Morcovii sunt crocanti, iar ceapa are o aroma foarte interesanta.Se poate servi cu salate, muraturi sau orice fel de garnitura preferati.

Poze

FRIPTURA DE PORC CU SOS DE VIN ROSU, poza 1FRIPTURA DE PORC CU SOS DE VIN ROSU, poza 2



Comentarii (15):

mario, 25/12/2017

Bun, bun de tot, dar am o curiozitate: cum pot fi morcovii crocanti dupa 2-3 ore la cuptor?

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
30/12/2013

Ok prieteniiiii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/11/2018

Super!!!

(0) (0) Abuz
Mariane, 11/11/2018

Excelent !!!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 31/12/2016

Tot cam asa o fac si eu, doar ca eu nu las bucata de carne intreaga pentru ca se patrunde mai greu ci o tai bucati cam cat o portie de pus in farfurie si o las asa taiata in marinada iar la cuptor o pun la inceput acoperita cu folie de aluminiu intepata din loc in loc si dupa ce s-a patruns si s-a infragezit o las fara folie ca sa se rumeneasca frumos. E extraordinar de buna!

(5) (0) Abuz
01/01/2016

EXCELENTĂ.CORNELIU.P ONEŞTI-BC.

(0) (0) Abuz
07/10/2015

Gata in 45 de minute, iar la cuptor ati tinut-o 2 ore! Ce sa inteleg de aici? Cred ca preparatul e bun, daca-l si tii la cupror pana se gateste carnea.

(0) (0) Abuz
07/10/2015

Foarte reusita reteta, din pacate cam rar se intampla asa pe acest site.

(0) (0) Abuz
10/01/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
11/05/2013

Ma pregatesc sa o fac,sper sa iasa la fel de buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3 / 5
Rețetă Friptura de porc in vin cu legume
Friptura de porc in vin cu legume
3 porții
2 ore
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de ceapa
Friptura de porc cu sos de ceapa
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Orezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionaleOrezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: