Petitchef

Friptura de porc cu sos de vin rosu

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 grame pupla de porc

300 ml vin rosu dulce

1 catel de usturoi



2 linguri ulei de masline

2 foi de dafin


ardei iute uscat

sare si piper

Preparare

  • Intr-un vas punem bucata de pulpa si cu ajurotul cutitului impanam friptura cu bucati de usturoi. Adaugam 250 ml vin si cele doua linguri cu ulei de masline.
  • Condimentam cu sare, piper, ardei iute, foi de dafin si cimbru, acoperim vasul si il lasam la frigider pentru 2-3 ore.Intr-un vas ceramic punem morcovii si ceapa taiata si pe acest patut de legume, bucata de friptura. Turnam intreaga marinada si dam la cuptor.
  • Din cand in cand deschidem cuptorul si verificam daca friptura mai are sos . Cu o lingura luam sos de vin si stropim friptura.
  • Dupa aproximativ o ora, intoarceti bucata de carne si nu uitati din cand in cand sa verificati sosul si sa stropiti friptura. Sosul va scadea asa ca va trebui completat cu vin sau cu apa.
  • Durata de preparare depinde de intensitatea fiecarui cuptor si bineinteles de grosimimea bucatii de carne. Friptura mea, la 180 de grade friptura a durat cu aproximatie doua ore.
  • Morcovii sunt crocanti, iar ceapa are o aroma foarte interesanta.Se poate servi cu salate, muraturi sau orice fel de garnitura preferati.

Poze

FRIPTURA DE PORC CU SOS DE VIN ROSU, poza 1FRIPTURA DE PORC CU SOS DE VIN ROSU, poza 2

Întrebări:




Comentarii (17):

Doina, 25/12/2019

O friptură demnă de sărbători. O prepar mereu așa.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
mario, 25/12/2017

Bun, bun de tot, dar am o curiozitate: cum pot fi morcovii crocanti dupa 2-3 ore la cuptor?

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
30/12/2013

Ok prieteniiiii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
stiuca, 25/12/2019

Nerecomandat BURTOSILOR .Pentru voi DOAR morcovii .

(2) (0) Abuz
12/11/2018

Super!!!

(0) (0) Abuz
Mariane, 11/11/2018

Excelent !!!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 31/12/2016

Tot cam asa o fac si eu, doar ca eu nu las bucata de carne intreaga pentru ca se patrunde mai greu ci o tai bucati cam cat o portie de pus in farfurie si o las asa taiata in marinada iar la cuptor o pun la inceput acoperita cu folie de aluminiu intepata din loc in loc si dupa ce s-a patruns si s-a infragezit o las fara folie ca sa se rumeneasca frumos. E extraordinar de buna!

(5) (0) Abuz
01/01/2016

EXCELENTĂ.CORNELIU.P ONEŞTI-BC.

(0) (0) Abuz
07/10/2015

Gata in 45 de minute, iar la cuptor ati tinut-o 2 ore! Ce sa inteleg de aici? Cred ca preparatul e bun, daca-l si tii la cupror pana se gateste carnea.

(0) (0) Abuz
07/10/2015

Foarte reusita reteta, din pacate cam rar se intampla asa pe acest site.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc cu paste si masline
Friptura de porc cu paste si masline
2 porții
25 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de ceapa
Friptura de porc cu sos de ceapa
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Orezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionaleOrezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionaleRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: