Petitchef

Porc chinezesc si orez cu ou

Felul principal
2 porții
15 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
400 gr carne de porc

1 lingura amidon

legume diverse

sos de soia

sos chili

ulei de arahide (sau de masline)

350 gr de orez cu bob lung

2 oua

Preparare

  • Am taiat carnea de porc in fasii, dupa care am impreunat-o cu amidonul si am pus-o la prajit in putin (o lingura) ulei de arahide (puteti folosi orice alt ulei, sau chiar deloc, carnea de porc fiind destul de grasa oricum). Dupa ce s-a prajit am scos-o pe farfurie si in sosul din wok am adaugat legumele, care se frig al dente. Am pus carnea inapoi in wok, am stropit cu sos de soia (cam 30 ml) si sos chili. Sa nu puneti sare, deoarece sosul de soia este destul de sarat.
    Orezul il fierbeti in apa cu putina sare, insa si acesta trebuie sa fie un pic al dente, ca sa nu se transforme in mamaliga, atunci cand e prajit cu oul. Am batut doua oua, pe care le-am pus in tigaia cu putin ulei si am amestecat incontinuu, sa se tranforme in fasiute subtiri, dupa care am adaugat si orezul scurs de apa. Nimic mai simplu.
    Mancarea chinezeasca, mi-a spus mie odata un chinez de la mama lui, trebuie sa respecte trei reguli: culoare, gust si sa fie placuta ochiului. In bucataria chinezeasca, desi totul este atat de simplu, nimic nu este intamplator. In viitorul apropiat vreau sa incerc sa fac si niste pachetele de primavara, asa ca o sa ma pun pe cautat de hartii de orez si o sa va arat ce-o sa iasa.
    Aaaaa, da, m-am aprovizionat si cu betisoare, si incerc din rasputeri sa ma obisnuiesc sa mananc cu ele. Trust me, it's a hard work!
    BON APPETIT!

Poze

Porc chinezesc si orez cu ou, poza 1Porc chinezesc si orez cu ou, poza 2Porc chinezesc si orez cu ou, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

10/10/2014

A avut dreptate chinezul... dar la punctul 3 cu placut ochiului ai cam dat-o in bara....

(0) (0) Abuz
28/08/2014

Brocoli si porumb in sosul de la o reteta chinezeasca???

(0) (0) Abuz
danaszocs
danaszocs, 28/05/2013

Orezul arata delicios ,insa la carne as mai fi colorat-o putin sau poate sosul de soia folosit nu este ok...nu are o culoare apetisanta (doar din punctul meu de vedere) dar este o reteta interesanta.

(0) (0) Abuz
12/10/2012

E delicioasa! Cu cat pui mai multe legume si mai diversificate cu atat iasa mai bine! A fost peste asteptarile mele!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Porc cu legume si orez
Porc cu legume si orez
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Porc cu ghimbir si orez basmati
Porc cu ghimbir si orez basmati
2 porții
45 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orezCateva cuvinte despre … taiteii de orezCateva cuvinte despre … taiteii de orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: