Petitchef

Rata cu portocale

Felul principal
2 porții
2 ore
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
piept de rata(cca.400g),

-o ceapa mica,

-50 ml vin alb sec,

-o lingurita de zahar tos,

-doua portocale,

-zeama de la o portocala ,

-zeama de la jumatate de lamaie,

-piper boabe,

-sare,

-o lingurita de unt,

-un praf oregano(sau cimbru)

Preparare

  • Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Daca este posibil il puteti lasa sa se odihneasca asa vreo 2-3 ore la rece(eu l-am lasat peste noapte). Se prajeste in unt pe ambele fete pana se rumeneste bine dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru a putea fi feliat.
    Se pastreeaza o parte din grasimea rezultata in care se caleste putin ceapa tocata foarte marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca, apoi cele doua portocale curatate de coaja(neaparat pielita alba)si feliate. Dupa cateva minute se stinge cu sucul de portocala.Deoarece carnea de rata este mai tare am preferat sa feliez pieptul inainte de montare, asa ca am pus feliile in sos, le-am adaugat vinul si le-am lasat la foc mic sa fiarba acoperit pentru a nu se evapora rapid. Daca este nevoie se poate adauga supa de pui.
    In timpul fierberii se adauga piperul boabe si se potriveste de sare.Carnea trebuie sa se patunda bine dar nu sa se sfarame.
    Rata cu portocale va avea un sos dulce-acrisor, bine aromat si chiar daca am "simplificat-o" putin nu cred ca si-a pierdut cu nimic din savoare. Daca nu va place aspectul portocalelor din sos puteti orna cu portocala proaspata.
    Pofta buna!



Comentarii (17):

11/04/2015

Este minunată. O simfonie de gusturi... Savoare garantată

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2014

Grozav

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2014

O retet f buna si f usoara merita facuta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/02/2014

MI- AI FACUT POFTA `MIINE FAC SI EU

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

BUNA BUNA AM INCERCAT-O E SUPERBA !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/05/2015

Hmmm, o reteta pretioasa, dar nu stiu daca o sa le placa la ai mei combinatia.

(0) (0) Abuz
18/05/2015

F.reusita

(0) (0) Abuz
17/05/2015

Foarte buna

(0) (0) Abuz
elena.bica, 20/09/2014

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rata pe varza
Rata pe varza
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Rata cu portocale
Rata cu portocale
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rata cu portocale
Rata cu portocale
4 porții
3 ore
Dificil
4.3 / 5
Rețetă Guacamole
Guacamole
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: