Petitchef

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

Felul principal
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 pulpa de porc (in jur de 1kg)

2 portocale de marime medie

200 ml. suc stors de la o portocala

50 ml. apa

1 lingurita de zahar


PENTRU MARINATA:

2-3 catei de usturoi

3 frunze de dafin

2 crengute cimbru

1 lingurita oregano

1 lingurita rozmarin

1 lingurita boia dulce

sare marina

piper proaspat macinat

coaja rasa de la o portocala

Preparare

  • Se leaga carnea cu o sfoara in cateva locuri si marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus. Se pune apoi untr-un vas cu capac si se lasa cateva ore la frigider.
  • Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
  • Asa arata dupa ce s-a prajit frumos in tigaie si a capatat o culoare frumoasa. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum mirosea in casa.
  • Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 35-40 minute.
  • Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220C si se mai lasa 15 minute. Este foarte gustoasa.

Poze

PULPA DE PORC LA CUPTOR IN SOS DE PORTOCALE, poza 1PULPA DE PORC LA CUPTOR IN SOS DE PORTOCALE, poza 2



Comentarii:

29/12/2013

Foarte delicioasa :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/01/2015

Imi place, voi incerca reteta!

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
20/12/2013

F buna!

(0) (0) Abuz
13/12/2013

Arata fabulos, abia astept sa o incerc

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Maine am sa o fac . livia.

(0) (0) Abuz
Felycia, 05/04/2013

Fb a iesit

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Acum am sa incerc

(0) (0) Abuz
28/12/2012

O idee excelenta :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de porc la cuptor
Pulpa de porc la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pulpa de porc la cuptor cu orez
Pulpa de porc la cuptor cu orez
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pulpa de porc la cuptor
Pulpa de porc la cuptor
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: