Petitchef

Pulpa de porc speciala - reteta casei

Felul principal
3 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga


Pentru sos :

o lingura miere de albine

o lingurita mustar

o lingura hrean ras

100 ml linguri vin alb-

-


Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca :

50 g unt

1-2 lingurite ulei de masline-

5 rosii coapte


Pentru piure:

5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Preparare

  • Carnea se spala,se sterge si se trece, se tavaleste prin amestecul de condimente . Intr-o tigaie se incalzeste untul impreuna cu uleiul si se va rumeni bucata de carne pe toate partile.
  • Intre timp se coc rosiile pe gratar sau la grill,se decojesc si se va pregati sosul.Se vor incalzi ingredientele cat sa se topeasca mierea de albine .
  • Carnea rumenita impreuna cu rosiile coapte se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena , se va turna sosul si se va introduce tava la cuptor la foc potrivit pana se va rumeni carnea. Daca va fi cazul mai turnati putin vin alb in sos.
  • In timp ce friptura se rumeneste vom face si piureul.Cartofii si morcovul se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.
  • Cand sunt fierte legumele noastre,scurgem zeama,dar va trebui sa pastram intr-o cana putina supa. Vom pasa legumele cu putin unt,sare,piper,nucsoara dupa gust si vom turna cate putina supa atat cat va iesi un piure omogen dar nu moale si il vom lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit ii vom da diferite forme pe care le vom aseza pe o tava pe care o introducem la cuptor cat sa se coaca, sa se rumeneasca un piculet piureul nostru. Acest piure copt va fi garnitura perfecta pentru fripturica.
  • Pulpa de porc se va servi taiata in felii. Daca va mai ramane puteti face niste sandwichuri delicioase.

Poze

PULPA DE PORC SPECIALA - reteta casei, poza 1
PULPA DE PORC SPECIALA - reteta casei, poza 2
PULPA DE PORC SPECIALA - reteta casei, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/10/2013

Yummy!

(0) (0) Abuz
15/01/2013

Eu am pus la marinat (mustar, ulei de masline, oregano, busuioc, patrunjel si cc. 300-350 ml vin rosu) carnea intreg (36 ore) , dupa ce am pus la cuptor (200 C) , cu sos de rosii, ceapa, morcovi taiat marunti , un pic de ulei si cu vin rosu. (ap. o ora). Ca si garnitura pireu cu morcovi.

(1) (0) Abuz
23/12/2012

Delicios...bravo !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de porc cu alune
Pulpa de porc cu alune
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Pulpa de porc la cuptor
Pulpa de porc la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de porc impanata cu carnati
Pulpa de porc impanata cu carnati
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.