Petitchef

Lasagna

Felul principal
8 porții
20 min
1 oră
Ușor
Exista multe tipuri de lasagna, cu ciuperci, cu legume, cu spanac etc. Eu o fac pe cea cu sos ragu si sos bechamel pentru ca imi place cel mai mult si pentru ca nu vreau sa ma indepartez prea mult de la retata clasica.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Sos Ragu:

700 gr carne tocata (vita si porc)


o ceapa potrivita

2 catei de usturoi

1 lingura pasta de tomate

o c anabulion de rosii

1 pahar vin alb sec

100 gr smantana

oregano

o foaie de dafin

o crenguta de rozmarin


Sos bechamel:

cca. 700 ml lapte

4 linguri faina

60 gr unt

sare, piper dupa gust


Mai avem nevoie de:

foi proaspete sau paste de lasagna (daca folositi paste, intra 9 foi de paste pentru 3 straturi)

parmezan 200 gr

250 gr mozzarela

Preparare

  • Sos Ragu:
    Am taiat ceapa marunt si am calit-o in cateva linguri de ulei. Am adaugat usturoiul tocat marunt si morcovul ras pe razatoarea mica si le-am lasat pe foc pana au prins putina culoare.

    Am adaugat carnea tocata si am lasat-o pe foc pana s-a deschis la culoare, apoi am adaugat vinul si am tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit. Se adauga bulionul si pasta de tomate (cam o lingura pasta de tomate si cam o cana mare de bulion), foaia de dafin si crenguta de rozmarin (daca nu aveti rozmarin nu-i bai) si se acopera. Se tine pe foc in jur de 20 de minute pana carnea devine frageda!

    Scoatem dafinul si crenguta de rozmarin si adaugati sare, piper si oregano. Am pus apoi smantana si am mai lasat 2-3 minute pe foc.
  • Pentru sosul bechamel am topit untul, am adaugat faina mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si apoi am adaugat laptele mestecand energic pana cand devine ca o ciulama mai lichida, apoi sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba 5 minute amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.

    Intr-o tava unsa cu unt am pus foile de lasagna (mie imi intra 3 foi de paste de lasagna pe un strat), am adaugat un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si am presarat parmezan ras.

    Am repetat operatiunea de doua ori (3 straturi) . La final, peste ultimul strat de sos bechamel am sarit parmezanul si am adaugat din abundenta mozzarela rasa.

    Se baga in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru cca 35 – 40 minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica.

    Pofta buna! si sigur o sa aveti :-) ca este de-li-cioa-sa!

Poze

Lasagna, poza 1Lasagna, poza 2

Întrebări:

Cum procedez cu foile de lasagnia?se fierb?si mai departe?am mancat la restaurant acest fel de mancare, mi-a placut foarte mult, cred ca as putea sa-l pregatesc , asta numai dupa ce invat cum pregatesc foile de lasagnia ( pentru 6 persoane ) .Daca ramane pentru o alta zi din acest preparat se poate consuma reincalzita la cuptorul cu microunde?

Răspuns:

Daca sunt foi uscate de paste cum ar veni, se fierb inainte. Daca foile sunt proaspete, se pun asa in tava, se toarna sosul iar ele se imbiba cu sos!




Comentarii (70):

26/09/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2016

Super Reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2016

Foarte bun !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/04/2015

Excelenta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/03/2015

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/01/2014

Prima lasagna facuta de minea fost dupa aceasta reteta. Foarte buna a iesit!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2014

Luati Lasagna gata factuta de la mama ei !! Cea din Lidl. E mult mai buna si clar, mai ieftina decat multe porcarii de pe aici !!

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
mirella_o2013
mirella_o2013, 03/01/2014

O reteta delicioasa. Am folosit lasagne rulouri pe care le-am cumparat din nestiinta dar au dat o savoare in plus iar la sosul Ragu am adaugat lamaie.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/12/2013

Foarte buna. Bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2013

Foarte buna recomandat calda

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna
Lasagna
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna
Lasagna
8 porții
1h45m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Lasagna-reteta traditional italiana
Lasagna-reteta traditional italiana
8 porții
6h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Tomato Burger
Tomato Burger
1 porții
20 min
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: