Petitchef

Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense

O explozie de savoare în fiecare mușcătură! Roșul intens al sfeclei, dulce și pământesc, se potrivește perfect cu cremozitatea învăluitoare și caracterul puternic al gorgonzolei. Un contrast de arome care va încânta. Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola este un prim fel rafinat și pitoresc, ideal pentru ocaziile în care doriți să impresionați cu o combinație unică de arome și culori: o idee excelentă pentru o cină romantică, pentru prânz sau cină, dar și pentru o cină vegetariană elegantă. Un Gewürztraminer sau un Sauvignon Blanc vor fi companionii ideali pentru acest risotto. Prospețimea și aroma lor vor pune în valoare notele mai delicate ale felului de mâncare, creând o combinație armonioasă. Urmați rețeta dacă doriți să preparați acasă acest delicios risotto vegetarian cu sfeclă roșie și gorgonzola, vă explicăm procedura pas cu pas .

Felul principal
2 porții
5 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • oală
  • tigaie
  • placă de tocat
  • cuțit
  • blender

Preparare

  • Etapa 1 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Se prepară supa de legume într-o oală (dacă nu aveți timp, este suficient și supa preparată cu un cub de supa de legume).
  • Etapa 2 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Se curăță sfecla și se taie în bucăți (vă recomandăm să folosiți mănuși pentru că pătează mult).
  • Etapa 3 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Se pun bucățile de sfeclă fiartă în blender, se adaugă o jumătate de cană de apă și se mixează până se obține o cremă.
  • Etapa 4 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Ceapa se toacă mărunt și se rumenește într-o tigaie cu o bucățică de unt. Adăugați apoi orezul și prăjiți-l, amestecând des.
  • Etapa 5 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Se deglasează cu vinul alb și, după ce acesta s-a evaporat, se începe fierberea completă a orezului, adăugând treptat supă de legume după ce acesta a fost absorbită.
  • Etapa 6 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Când este aproape gata (cu 5 minute înainte de final) se adaugă crema de sfeclă roșie și se amestecă bine. Apoi se termină gătitul.
  • Etapa 7 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Se ia tigaia de pe foc și se adaugă gorgonzola tăiată în bucăți mici, 20 g unt și 25 g parmezan. Se gustă și se potrivește de sare dacă este necesar.
  • Etapa 8 - Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
    Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola este gata!

Observații:

Cât timp se păstrează risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola?
1 zi la frigider, într-un recipient etanș sau într-un vas acoperit cu folie alimentară.

Ce orez trebuie folosit pentru a prepara risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola?
Se recomandă utilizarea orezului arborio, carnaroli, acquerello sau Sibari.

Ce brânză gorgonzola ar trebui utilizată pentru a prepara risotto?
Recomandăm utilizarea gorgonzola dulce pentru un risotto cu gust mai delicat.

Cum să decorezi risotto-ul cu sfeclă roșie și gorgonzola?
Puteți adăuga bucăți de brânză gorgonzola (nu exagerați pentru că veți crește intensitatea aromei gorgonzola), bucăți de sfeclă roșie coaptă și câteva frunze de maghiran. În loc de brânză rasă, puteți decora și cu un sos de gorgonzola.



Poze

Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense - poza 2
Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense - poza 3
Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense - poza 4
Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto kit
Risotto kit
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
4.1 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Totul despre Sfecla Rosie! Totul despre Sfecla Rosie!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează