Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
O explozie de savoare în fiecare mușcătură! Roșul intens al sfeclei, dulce și pământesc, se potrivește perfect cu cremozitatea învăluitoare și caracterul puternic al gorgonzolei. Un contrast de arome care va încânta. Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola este un prim fel rafinat și pitoresc, ideal pentru ocaziile în care doriți să impresionați cu o combinație unică de arome și culori: o idee excelentă pentru o cină romantică, pentru prânz sau cină, dar și pentru o cină vegetariană elegantă. Un Gewürztraminer sau un Sauvignon Blanc vor fi companionii ideali pentru acest risotto. Prospețimea și aroma lor vor pune în valoare notele mai delicate ale felului de mâncare, creând o combinație armonioasă. Urmați rețeta dacă doriți să preparați acasă acest delicios risotto vegetarian cu sfeclă roșie și gorgonzola, vă explicăm procedura pas cu pas .
Se prepară supa de legume într-o oală (dacă nu aveți timp, este suficient și supa preparată cu un cub de supa de legume).
Se curăță sfecla și se taie în bucăți (vă recomandăm să folosiți mănuși pentru că pătează mult).
Se pun bucățile de sfeclă fiartă în blender, se adaugă o jumătate de cană de apă și se mixează până se obține o cremă.
Ceapa se toacă mărunt și se rumenește într-o tigaie cu o bucățică de unt. Adăugați apoi orezul și prăjiți-l, amestecând des.
Se deglasează cu vinul alb și, după ce acesta s-a evaporat, se începe fierberea completă a orezului, adăugând treptat supă de legume după ce acesta a fost absorbită.
Când este aproape gata (cu 5 minute înainte de final) se adaugă crema de sfeclă roșie și se amestecă bine. Apoi se termină gătitul.
Se ia tigaia de pe foc și se adaugă gorgonzola tăiată în bucăți mici, 20 g unt și 25 g parmezan. Se gustă și se potrivește de sare dacă este necesar.
Cât timp se păstrează risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola? 1 zi la frigider, într-un recipient etanș sau într-un vas acoperit cu folie alimentară.
Ce orez trebuie folosit pentru a prepara risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola? Se recomandă utilizarea orezului arborio, carnaroli, acquerello sau Sibari.
Ce brânză gorgonzola ar trebui utilizată pentru a prepara risotto? Recomandăm utilizarea gorgonzola dulce pentru un risotto cu gust mai delicat.
Cum să decorezi risotto-ul cu sfeclă roșie și gorgonzola? Puteți adăuga bucăți de brânză gorgonzola (nu exagerați pentru că veți crește intensitatea aromei gorgonzola), bucăți de sfeclă roșie coaptă și câteva frunze de maghiran. În loc de brânză rasă, puteți decora și cu un sos de gorgonzola.