Petitchef

Tagliatelle cu ciuperci si smantana

Felul principal
4 porții
10 min
10 min
Ușor
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
  • (4.49/5 - 134 voturi)
  • 13
  • 76
Tagliatelle cu ciuperci si smantana
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 grame tagliatelle cu ou

350 grame ciuperci champignon, taiate fin

100 grame smantana, nu prea grasa

1 lingura unt ( eu am folosit 1 lingura de ghee vegetal)

1/2 ceasca de vin alb

2 catei de usturoi

sare, piper

parmezan ras, pentru servit

patrunjel tocat, pentru servit(optional)

Preparare

  • Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp s-au fiert pastele, am pregatit sosul de ciuperci cu smantana.
    Am pus ghee-ul la topit intr-o tigaie incinsa, la un foc mediu. Am adaugat usturoiul, usor zdrobit cu latul cutitului, si ciupercile. Am lasat 3-4 minute cat sa se prajeasca putin ciupercile. Am adaugat vinul si am amestecat usor, pana ce s-a evaporat alcoolul. Am turnat smantana si am mestecat usor, pana ce s-a ingrosat putin.
    Am scurs pastele de apa si le-am pus in tigaie peste ciuperci. Am condimentat dupa gust cu putin piper proaspat macinat si sare. Am amestecat bine.
    Pastele se servesc imediat cu putin parmezan ras deasupra si cateva frunze de patrunjel tocat, care dau o aroma deosebita!


Comentarii (13):

06/04/2013

Acum al citesc si va spun cum este dar nu am terminat de citit

(0) (0) Abuz
09/01/2013

Numai dupa cum o vad pot sa spun ca este f f f buna nota 10

(0) (0) Abuz
12/10/2014

Simt gustul daca stau langa oala

(0) (0) Abuz
08/08/2011

Cei aia:"ghee vegetal"????

(0) (0) Abuz
12/11/2013

Mai mult decat excelent!

(0) (0) Abuz
03/10/2011

Sunt foarte bune

(0) (0) Abuz
06/03/2013

Pare apetisant

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Simplu si bun

(0) (0) Abuz
07/08/2011

Delicioasa

(0) (0) Abuz
27/04/2014

Perfecte!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: