Petitchef

Tort cu crema de mascarpone

Desert
4 porții
60 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua

200 g zahar

230 g faina

1/2 lingurita parf de copt

40 g Nesquik

2 galbenusuri

50 ml lapte

50 g ciocolata alba

100 g zahar

5 g gelatina


100 ml frisca lichida

1 plic zahar vanilat

250 ml frisca lichida

Preparare

  • Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul.
  • Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.Se pun pe un gratar la racit.
  • Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).
  • Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina.Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.
  • Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.
    Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat.
  • Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.
    Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care folosit doar 14, ca avut niste pofticiosi prin zona.
  • Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat. Pudram cu zahar si cacao.

Poze

Tort cu crema de mascarpone, poza 1Tort cu crema de mascarpone, poza 2Tort cu crema de mascarpone, poza 3Tort cu crema de mascarpone, poza 4Tort cu crema de mascarpone, poza 5Tort cu crema de mascarpone, poza 6Tort cu crema de mascarpone, poza 7Tort cu crema de mascarpone, poza 8Tort cu crema de mascarpone, poza 9Tort cu crema de mascarpone, poza 10


Comentarii (14):

Diana, 12/10/2017

E super bunnnn, e tortul meu preferat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/06/2015

Sunteti cei mai buniiii !! Va multumesc mult

(0) (0) Abuz
14/04/2014

SUPER

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Super

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Aratos si sigur si gustos.

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
20/06/2013

Super bun!!

(0) (0) Abuz
06/03/2013

Super reteta

(0) (0) Abuz
17/05/2012

Ce fain arata

(0) (0) Abuz
12/02/2012

Delicios !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: