Ingrediente: Aluatul de fursecuri (ghiveciul): 100 gr unt moale 80 gr zahăr brun 80 gr zahăr alb 1 ou 250 gr faina (t45 sau t55) 5 gr praf de copt 80 gr...
Ingrediente: 300 g. faina un praf de sare 1 lingurita scortisoara un varf de cutit cuisoare macinate 1 lingurita bicarbonat de sodiu 80-100 g. zahar 1 pliculet...
Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 4 linguri cu apa 2 linguri cu ulei 5 linguri cu faina putina sare. 200 g nuca macinata. 5 linguri cu zahar, o lingura cu faina,...
Zaharul alb si zaharul brun sunt doua dintre cele mai frecvent tipuri utilizate. Multi oameni presupun ca zaharul brun este mai nutritiv decat zaharul alb, doar prin simplul fapt ca il asociaza versiunea maro a anumitor tipuri de alimente, cum ar fi orez, paine sau...
Ingrediente: 6 oua 6 ls apa fierbinte 200 g zahar 1 pac. zahar vaniliat 100 g faina 100 g amidon 25 g cacao 1 lc praf copt 200 g martipan 450 ml lapte 1 pac....
Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri apa 3 linguri pline cu faina 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu sau 1 lingurita rasa praf de copt 1...
Ingrediente: Pere poached: 750 ml vin rosu sec 180 g zahar 1 baton de scortisoara 6 pere coapte, dar cu pulpa ferma Aluatul: 200 g faina 180 g zahar 120 g unt...
Ingrediente: Pentru aluat: 350 g faina 60 g zahar 150 ml lapte 1 ou 15 g drojdie proaspata coaja de lamaie rasa, vanilie 1/2 lingurita sare 50 g unt topit...
Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
Ingrediente: 280 g faina 100 g ciocolata fina cu lapte 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 120 g. zahar 125 g. unt 1 ou 250 ml. lapte batut Pentru ornat: 100...
Ingrediente: 2 cani zahar 1/8 lingurute crema de tartar 4 cani de migdale macinate foarte fin 2 albusuri de ou zahar tos pentru a lucra mai usor cu martipanul...
Ingrediente: 350 gr nuci 250 gr zahar 100 ml apa 8 oua esenta rom zahar vanilat 1 plic crema de vanilie Dr. Oetker Pentru ornat: frisca sau martipan/pasta de zahar
Ingrediente: Blat: 8 oua 6 lg faina 8 lg zahar 2 lg cacao 50 gr ciocolata rasa esenta de rom Crema 1: 200 ml frisca 100 gr ciocolata amaruie 100 gr ciocolata cu...
Ingrediente: Blat: 9 oua 9 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao o esenta rom Stratul 1: 300 g zahar 5 mere 5 pere 1/2 gelatina esenta rom Crema : 400 ml frisca 3 lg...
Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 125 g. zahar un praf de sare 150 g. faina Pentru crema: 1 plic praf de budinca de vanilie 500 ml. vin rosu 150 g. zahar 250 g....
Ingrediente: Pentru aluat: 300 g. faina 1 pliculet praf de copt 300 g. zahar 1 pliculet zahar vanilinat 1 lingurita scortisoara 4 oua 200 g. unt 200 ml. cafea...
Ingrediente: Pentru aluat: 700 g faina, 100 g margarina, 250 g zahar, 1 ou, 1 pachet praf de copt, 200 ml lapte. Pentru umplutura: 250 g mac macinat, 100 g...
Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie 60 g fulgi de porumb 20 g boabe de cafea tocate 100 g martipan 6 oua 175 g zahar 40 g cacao 20 g faina 2 plicuri cu...
Ingrediente: 200 g. nuga 300 g. martipan 20 ml. cherry wine/lichior de cirese 10 g. fistic crud, tocat fin 125 g. zahar pudra 100 g. ciocolata de lapte...
Ingrediente: Pentru blat: 360 g. morcovi proaspeti 4 oua 1 praf de sare 180 g. zahar 4 linguri zeama de lamaie 200 g. alune/nuci/migdale macinate 80 g. faina 1...
Ingrediente: blat: 100 g zahar pudra 200 g miere de albine 4oua 100 g unt 1pac.condiment pentru turta dulce 30 g cacao 100 g migdale macinate 325 g faina 1/2...
Ingrediente: 380 g faina 125 ml lapte 30 g drojdie 60 g zahar 60 g unt 1 ou un praf de sare putina coaja de lamaie sau portocala. Pt.umplutura: 100 g alune...