17 antreuri irezistibile pentru a vă îmbunătăți masa de Crăciun

duminică 23 noiembrie 2025 09:21 - Adèle Peyches
17 antreuri irezistibile pentru a vă îmbunătăți masa de Crăciun

De Crăciun, aperitivul este momentul în care toată lumea se așează cu adevărat la masă și masa începe cu adevărat. Vă doriți ceva frumos și gustos, care să vă deschidă apetitul fără să domine restul mesei... pe scurt, un aperitiv care să impresioneze fără să vă facă viața grea.

În această selecție, veți găsi 17 idei care funcționează de fiecare dată: somon, foie gras, scoici, opțiuni mai ușoare și chiar câteva surprize. Toate ingredientele de care aveți nevoie pentru a vă lansa masa festivă cu stil, dar mai ales cu plăcere! :)


Descoperiți ideile noastre de rețete ↓

Mille feuille somon si mar verdeRețetă Mille feuille somon si mar verde

Cine spune ca mille feuille trebuie sa fie neaparat dulce? Va dovedim contrariul cu aceasta versiune sarata, foarte proaspata si fara sa fie nevoie de coacere. Doar 3 ingrediente vor fi suficiente pentru a face aceasta reteta usoara si fara gluten:...


Soufflé de foie grasRețetă Soufflé de foie gras

Un antreu de clasa mare - o reteta de foie gras soufflé! Cu efort minim obtineti un rezultat delicat si gustos. Datorita retetei noastre explicate pas cu pas, aceste sufleuri de casa nu vor mai avea secrete ;-)


Supa cu capac de foietajRețetă Supa cu capac de foietaj

Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-) In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry...


St jacques crocanteRețetă St jacques crocante

Cu totii suntem de acord si aprobam asocierea scoicilor ST Jaques cu praz, nu-i așa? O reteta foarte simpla pentru acasa, testata si aprobata de intreaga echipa Ptitchef desigur ;-) Pentru aperitivul de Craciun, bufetul de Anul Nou sau orice alt...


Soufle cu somonRețetă Soufle cu somon

Pentru un aperitiv usor si delicat, alegeti aceasta reteta de souflé! Se face foarte usor si va fi cu siguranta pe gustul dvs. :-) Va garantam o o reteta reusita datorita pasilor de realizare explicati atat in versiunea scrisa + fotografii, ci si in...


Oua cu caviarRețetă Oua cu caviar

Caviarul ne place sa-l gustam simplu si sa ne umplem gura de aromele minunatelor perle. Daca sunteti in cautarea unor alimente cu care sa il asociati, sa stiti ca ouale fierte sunt o potrivire perfecta. O reteta atat de simpla, atat de eleganta, ce va...




Foie gras in sareRețetă Foie gras in sare

Descopera un nou mod de servi foie gras, fara sa-l gatesti! Va fi perfect pe paine prajita, ca aperitiv!


Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiuniiRețetă Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii

Un aperitiv in verinne de data aceasta - ceviche de stridii cu lapte de tigru! Un sos traditional picant din America Latina care iti va trezi papilele gustative in cel mai scurt timp! O noua modalitate de a incerca si stridiile :-)


Stridii gratinateRețetă Stridii gratinate

De obicei se consuma crude sau chiar insotite de lamaie, otet si / sau unt sarat. Acum incercati stridiile intr-o versiune gratinata!


Buturugă cu somon si fisticRețetă Buturugă cu somon si fistic

Fără gătit și ușor de pregătit, o idee originală pentru petrecerile de Crăciun , dar o poți servi pe tot parcursul anului dacă ai oaspeți la cină . Rulada noastră savuroasă cu somon (de Crăciun o vom propune ca „buștean sărat”) este umplută cu o...


Verrine vegetariene: crema de mazare, crumble de parmezan si crema de mascarponeRețetă Verrine vegetariene: crema de mazare, crumble de parmezan si crema de mascarpone

După cum știți, ne plac verrinele pentru a începe masa :-) Urmați pașii noștri de mai jos pentru a face aceste verrine vegetariene.


Ravioli cu sfeclă roșie, un aperitiv simplu și elegantRețetă Ravioli cu sfeclă roșie, un aperitiv simplu și elegant

Aveți chef de un aperitiv izbitor care nu este prea complicat? Aceste ravioli cu sfeclă roșie sunt pe cât de elegante, pe atât de ușor de preparat. Felii subțiri de sfeclă sunt înfășurate în jurul unei umpluturi proaspete de ricotta, lămâie și...


Ouă cocotte cu ciuperci: rețeta rapidă și ultra-confortabilă!Rețetă Ouă cocotte cu ciuperci: rețeta rapidă și ultra-confortabilă!

Ouă, ciuperci și puțină smântână ... Asta e tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă ;) Această versiune cremoasă și parfumată cu ciuperci se prepară în doar câteva minute și este o încântare de fiecare dată. Ciupercile se rumenesc cu un strop de...






Carpaccio de scoici cu vinaigreta citrica si fistic - un antreu elegant si usor de preparatRețetă Carpaccio de scoici cu vinaigreta citrica si fistic - un antreu elegant si usor de preparat

Acest carpaccio de scoici este o rețetă ușoară și perfectă pentru a pregăti un aperitiv ușor, original și elegant . Vinaigreta citrică realizată cu suc de portocale și o notă de lime, aduce prospețime și echilibrează suavitatea scoicilor cu un...









Tot ce trebuie să știți despre aperitivele de Crăciun

Ce aperitive ar trebui să pregătiți pentru Crăciun?

Pentru un început reușit al unei mese festive, optați pentru clasice revizitate, precum gravlax de somon, sufleuri de foie gras sau verrine elegante. Scoicile și stridiile gratinate sunt, de asemenea, foarte populare pentru latura lor rafinată. Gândiți-vă la preparate reci care pot fi făcute în avans, cum ar fi mille-feuilles de somon cu măr verde sau ravioli de sfeclă roșie. Pentru o opțiune mai originală și mai convivială, gustările de Crăciun, cum ar fi coronițele de frigărui pe țepușe, vor face senzație cu puțin efort!

Ce antreu de Crăciun ar trebui să aleagă o femeie însărcinată?

Aperitivele de Crăciun pentru femeile însărcinate trebuie să evite produsele crude sau insuficient gătite. Optați pentru scoici prăjite la tigaie, stridii calde gratinate sau o friptură de somon gătită mai degrabă decât somon afumat. Sufleurile cu brânză, verrinele de legume și veloutés-ul de ciuperci sunt alternative festive excelente, fără riscuri. Prăjiturile cu brânză sărată la cuptor și produsele de patiserie calde umplute cu legume sau brânzeturi pasteurizate oferă, de asemenea, o notă gastronomică, luând în același timp măsurile de precauție necesare în timpul sarcinii.


Adèle PeychesAdèle Peyches
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii

Notează articolul:
3.25/5, 4 voturi