Petitchef

Vinete pane

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 vinete mari

100 g telemea vaca sau oaie

100 g branza de vaci

putina faina pentru prajit



sare

piper

1 ou pentru prajit

pesmet

Preparare

  • Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie.
  • Se lasa asa 30 minute dupa care se intorc si se sareaza si pe cealalta parte. Se mai lasa 30 minute. Se sterg bine cu prosopul de lichid si se dau prin faina. Se scutura de surplusul de faina si se prajesc rapid in ulei incins pentru a deveni elastice si a se plia usor.
  • Se pun din nou pe servetele la scurs si apoi se tamponeaza de ulei. Telemeaua se rade prin razatoarea mica si se amesteca cu branza de vaci, verdeata tocata marunt, foarte putina sare si piper. Compozitia astfel formata se aseaza pe partea mai lata a feliei de vanata si se pliaza.
  • Se da prin oul batut si apoi prin pesmet. Sare se pune in functie de cat este de sarata telemeaua. Se prajesc in ulei incins si apoi se pun pe servetele la scurs.A facut si cateva rulouri dar cele pliate sunt mai gustoase. Merge de minune o bere rece.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane(specific arab)
Vinete pane(specific arab)
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete pane cu urda si ardei gras
Vinete pane cu urda si ardei gras
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete pane umplute
Vinete pane umplute
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Choux cu somon
Choux cu somon
20 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.