Petitchef

Tort cu crema mascarpone

Desert
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente pentru blat:

* 6 oua

* 250 g zahar tos

* 250 g faina

* 1/4 lingurita praf de copt

* 1/4 lingurita sare

* 150 g unt nesarat, topit si racit

* 1 lingurita extract de vanilie

* 2 linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa, pentru sirop


Ingrediente pentru crema :

* 150 g ciocolata alba, facuta bucati

* 150 g ciocolata neagra, facuta bucati

* 3 galbenusuri

* 150 g zahar

* 60 g brandy (coniac)

* 3 linguri vin alb

* 300 g branza mascarpone (sau 2 cutii)

* 100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat

Preparare

  • Blatul:

    1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.
    2. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da, 15!) pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
    3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
    4. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.
    5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn).
    6. Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul

    Crema

    # Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
    # Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase. Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.
    # In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina. Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min).
    # Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.

Poze

Tort cu crema mascarpone, poza 1Tort cu crema mascarpone, poza 2Tort cu crema mascarpone, poza 3


Comentarii (32):

01/02/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
bairen_love
bairen_love, 18/12/2013

Bleach , zici ca e CCT , un ZEU ca mine ar gati mai bine, pentru ca Zei stiu tot !!!!!!!!!muaha mwahaha

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
10/02/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
10/02/2015

Mai bine faci o tarta cu crema mascarpone decat sa scobesti bunatate de blat

(0) (0) Abuz
10/02/2015

F bun multumesc

(0) (0) Abuz
10/02/2015

Cred ca este bun o sa-l fac

(0) (0) Abuz
10/02/2015

Interesant de stiut cantitatile pentru o forma de copt mai mare.

(0) (0) Abuz
10/02/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
19/04/2014

Buna

(0) (0) Abuz
edithke, 10/03/2014

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu crema de mascarpone
Tort cu crema de mascarpone
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu crema mascarpone si krantz
Tort cu crema mascarpone si krantz
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: