Petitchef

Tarta cu crema de vanilie si piersici ----- de post

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

100 ml apa,

100 ml ulei,

350 g faina,

25 g drojdie,

un parf de sare,

3 linguri cu varf de zahar.


Sirop:

200 ml apa,

1 felie de lamaie,

3 linguri zahar.-


Crema:

200 ml apa,

2 linguri cu varf de faina,

100 g zahar,

100 g margarina,

un pliculet zahar vanilat.

esenta vanilie,

4 piersici mari,

1/2 lamaie,

2 linguri zahar,

1 pliculet

Preparare

  • Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa si putina faina. Lasam la crescut intr-un loc cald. Intre timp cernem faina si incalzim la foc mic apa.
  • Amestecam faina cu maiaua , apa calduta si uleiul. Framantam bine si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Pregatim o forma mare de tarta, in sensul ca o ungem cu margarina vegetala sau ulei si o tapetam cu faina.
  • Intindem coca si o asezam in forma, apasand bine pe margini sa-si ia forma aceea ondulata. Se da la cuptor pentru 40-50 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Pregatim siropul.
  • Punem pe foc apa cu zaharul si lamaia si fierbem 10 minute. Lasam sa se raceasca. Pregatim crema. Amestecam apa cu faina la rece, adaugam si zaharul si amestecam bine cu un tel sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si amesteca incontinuu pana se leaga ca o ciulama.
  • Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu margarina, esenta de vanilie si zaharul vanilat. In caz ca margarina folosita are cam multa apa si crema in loc sa se intareasca se face mai moale, se mai pune un pic pe foc, se mai adauga 2 linguri de faina si se amesteca incontinuu cu un tel. Piersicile se curata de coaja, se taie feliute, se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si se adauga peste ele 2 linguri de zahar.
  • Se pun la frigider pana la ornare. Cand avem tarta racita, o insiropam, adaugam crema de vanilie si aranjam piersicile. Pregatim si gelatina transparenta conform instructiunilor dupa pachet.
  • Adica se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune 200 ml apa si se pune putin pe foc mic, max 1 minut pana se dizolva bine gelatina. Se toarna peste tarta si dam la rece minim 2 ore pana servim.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

13/09/2013

Foarte buuuuna

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Superb

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tarta cu crema de cremsnit si piersici
Tarta cu crema de cremsnit si piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tarta cu crema de vanilie si ananas
Tarta cu crema de vanilie si ananas
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaRetete de postRetete de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: