Petitchef

Tort choux a la creme

Desert
6 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

blat:

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

o lingura ulei

2 linguri cacao

o lingurita praf copt


pentru choux a la creme:

250 ml apa

100 ml ulei

4 oua

putina sare

150 g faina


pentru crema de iaurt:

2 iaurturi de 125ml

400 g frisca


2 pliculete gelatina dr. oetker

o lingura zahar pudra


pentru crema eclere:

un plic gelatina

un plic crema ciocolata dr. oetker

3 linguri zahar pudra

220 ml lapte rece


glazura:

150 g ciocolata amaruie

50 ml frisca

o lingura ulei

decor

frisca

Preparare

  • blatul:
    Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cacaua . La final incorporam uleiul. Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm.
  • choux a la creme:
    Intr-o craticioara punem la foc apa, uleiul si sarea. In momentul in care clocoteste oprim focul si punem toata faina o data. Amestecam repede cu un tel, sa nu faca cocoloase. Lasam la racit apoi incorporam ouale unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat bine primul.
  • crema de iaurt:
    Mixam frisca. Gelatina o punem la hidratat 2-3 minute in 2 inguri de apa api adaugam 100 ml apa si o diluam pe baie de abur. Nectarinele le curatam de coaja si le pasam pana devine ca un piure. Adaugam zaharul. Intr-un bol amestecam frisca, piureul de fructe, gelatina si iaurtul.
  • crema de ciocolata:
    Mixam timp de 3 minute praful de crema amestecat cu 3 linguri zahar pudra si 220ml lapte rece. Incorporam gelatina diluata ca la crema anterioara.
  • asamblare:
    Umplem gogoselele crema de ciocolata. Pe un platou, asezam un inel de tort in care introducem blatul , il insiropam , turnam aprox o treime din crema de iaurt apoi asezam gogoselele ,, umplem golurile dintre ele cu restul de crema si nivelam usor. Dam totul la frigider pentru 2-3 ore. Preparam glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor si o turnam calduta deasupra tortului lasand sa se prelinga si pe margini.



Comentarii:

17/11/2011

E o reteta extraordinara pt k sambata e ziua la fata mea si o sa incerc sa il fac si eu felicitari

(0) (0) Abuz
cvarga
cvarga, 25/10/2010

Perfect ce mai conteaza fata de masa:)) cand tortul este superb si sigur foarte delicios felicitari!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu 2 blaturi si 2 creme
Tort cu 2 blaturi si 2 creme
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
8 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: