Petitchef

Tort cu crema de mascarpone

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
foaia de blat


300 g lapte condensat

3 foi de gelatina

150 g zahar

Preparare

  • Se pune zaharul la topit intr-o craticioara ,cand a devenit maro inchis ,se adauga 150ml apa si se continua fierberea pana se topeste zaharul .
    Cu siropul preparat, se insiropeaza blatul .
  • Trecem la crema: Gelatina se pune la inmuiat in putina apa .Dupa 10 minute se da la microunde 2 minute ca sa se topeasca .
  • Mascarponele se amesteca cu laptele condensat, se bate bine cu mixerul ,se adauga gelatina topita si se continua baterea.Eu am adaugat si o esenta de vanilie .
  • Se ia o forma de tort cu marginele detasabile , pe margini e i-a pus pelicola ; se aseaza blatul si se insiropeaza bine-bine! Apoi se toarna crema , se niveleaza si se da pentru cateva ore la rece .
  • Se scoate pe un platou si se decoreaza dupa placere.



Comentarii:

16/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Arata delicios

(0) (0) Abuz
18/12/2011

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: