Petitchef

Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

blat:

7 oua

7 lg zahar

-8 lg faina

1 plic zahar vanilat

sare

1 lg apa rece

1 lg ulei

1 praf de copt


crema cu mascarpone:


2 galbenusuri

4 linguri zahar

300 ml smantana


pentru frisca:

1 lingurita esenta de vamilie

10 g. gelatina Dr. Oetker

2 cutii marii compot de piersici

300 g smantana

3 lg de zahar farin

coaja de la 1 lamaie

1 plic intaritor de frisca

Preparare

  • Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
  • Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza cu zeama din compotul de piersici.
  • Se bate frisca tare. A avut smantana si am adaugat si 2-3 linguri de zahar farin. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baine-marie pana se topeste. In gelatina se pune in 1-2 linguri de suc de piersici din compot. Se incalzeste putin si se adauga peste compozitia de galbenusuri.
  • Dupa ce s-a racit in crema se adauga si crema mascarpone sau o crema de branza fina si la urma se incorporeaza si frisca. Albusele de ou eu nu le-a folosit, dar daca vreti se pot incorpora si ele.
  • Dupa ce a terminat si crema, incepem montarea tortului. Pe primul blat adaugam un strat subtire de crema mascarpone. Peste crema asezam in cerc jumatati de piersici din compot, cat mai apropiate. au intat cam o cutie mare de compot.
  • Apoi complectam cu restul de crema, umpland bine golurile dintre piersici. Asezam deasupra al doilea blat. A iesit inalt pentru ca si piersicile au fost mari. Imbracam tortul cu frisca pregatita din.
  • Din cea de-a doua cutie de compot, taiem restul jumatatilor de piersici in felii, pe care apoi le aramjam pe tort in cerc. Pe lateral a presarat zahar colorat.

Poze

Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici, poza 1Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici, poza 2



Comentarii (28):

14/11/2013

Reteta e buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
AliBth, 02/11/2013

Piersicile si crema, echilibru perfect; foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/09/2013

Excelenta reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/08/2016

Gelatina la frisca sau la crema mascarpone. E trecuta la frisca.

(0) (0) Abuz
08/08/2015

Acest tort il voi face mamei mele de 15 august

(0) (0) Abuz
24/04/2015

E super !!!!

(0) (0) Abuz
03/03/2015

..DELICIOS!

(0) (0) Abuz
21/06/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
17/04/2014

P

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Foarte fain arata

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema fina de frisca si branza
Tort cu crema fina de frisca si branza
6 porții
30h20m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu crema mascarpone si krantz
Tort cu crema mascarpone si krantz
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: