Petitchef

Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure

Buna ziua dragilor,pentru ca se apropie sarbatoarea Floriilor si cea a Pastelui m-am gandit sa pregatesc pentru dvs un tort.Este vorba de un tort diplomat usor de realizat si care sper sa va placa.Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.

Desert
12 porții
25 min
20 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

12

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru glazura:

Preparare

  • Etapa 1 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure
    Prepararea blatului:
    Pisati(macinati)cele 200g piscoturi,apoi amestecati-le cu 100g unt topit.Asezati aceasta compozitie de blat pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili si cu diametrul de 22cm.Tasati bine amestecul de piscoturi si unt formand astfel un blat.Bagati apoi forma in frigider pana pregatiti crema.
  • Etapa 2 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure
    Prepararea cremei:
    Intr-o craticioara amestecati zaharul cu praful de budinca.Amestecati galbenusurile cu putin lapte,turnati-le peste praful de budinca si apoi adaugati treptat restul de lapte.Aceasta compozitie o puneti pe aragaz la foc potrivit si amestecati tot timpul pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat compozitia opriti focul si dati deoparte.Separat puneti cele 20g gelatina in 125ml apa rece si lasati sa se inmoaie gelatina 10 minute.In acest timp amestecati din cand in cand in crema de budinca pentru a nu prinde crusta si ca sa se raceasca putin.Dupa ce s-a inmuiat gelatina o topiti pe baie de aburi si apoi o adaugati in crema de budinca.Intre timp scoateti frisca din frigider ca sa nu fie foarte rece atunci cand o incorporati in crema.
  • Etapa 3 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure
    Scoateti tava pentru tort din frigider.Scurgeti sucul din conserva de ananas punand fructele deoparte.Inmuiati pe rand in sucul de ananas celelalte 200g piscoturi si asezati-le in picioare pe marginea tavii de jur imprejur.
    Incorporati treptat frisca in crema de budinca amestecand bine,adaugati si esenta de vanilie si apoi turnati aceasta crema in tava in straturi adica puneti putina crema apoi asezati deasupra ananas din conserva taiat apoi iar crema si iar ananas,ultimul strat fiind de crema.Nivelati la suprafata si bagati tortul in frigider pentru aproximativ o ora.Cu un sfert de ora inainte de a scoate tortul din frigider va apucati sa preparati glazura.
  • Etapa 4 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure
    Prepararea glazurii:
    Puneti fructele intr-o craticioara impreuna cu zeama de lamaie si zaharul.Puneti pe aragaz la foc potrivit si dupa ce a dat primul clocot lasati sa fiarba un minut apoi opriti focul.Separat pregatiti gelatina.Puneti cele doua foi de gelatina in apa rece.Dupa 5 minute scoateti gelatina din apa rece(o stoarceti in mana ca sa nu aiba apa)si o puneti pe baie de aburi impreuna cu lichiorul amestecand pana se topeste.Gelatina topita se adauga peste fructele fierte care trebuie sa nu fie fierbinti ci doar calde,amestecati si apoi turnati aceasta glazura deasupra tortului.Bagati din nou tortul in frigider pentru cel putin 5 ore de data aceasta.
    Sa stiti ca nu este greu de facut si daca urmati pasii corect o sa faceti un tort minunat.Combinatia dintre crema dulce de vanilie si glazura de fructe usor acrisoara da un gust deosebit acestui tort.Sper sa va placa si dvs asa cum ne place noua.
    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!

Observații:

In momentul in care se amesteca frisca cu crema de budinca este foarte importanta temperatura acestora si anume frisca nu trebuie sa fie foarte rece iar crema trebuie sa fie aproape fierbinte,altfel crema pentru tort se va branzi adica se va taia.



Poze

Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure
Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Ierdna, 05/05/2017

Un tort delicios si care se face usor fara sa dai gres daca urmezi pasii corect.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează