Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure

De Ierdna
(5.00/5 - 1 vot)
1 comentariu

Buna ziua dragilor,pentru ca se apropie sarbatoarea Floriilor si cea a Pastelui m-am gandit sa pregatesc pentru dvs un tort.Este vorba de un tort diplomat usor de realizat si care sper sa va placa.Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.

  • Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure
  • Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure, Poza 2
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
12 porții
Preparare:
25 min
Gătire:
20 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Dificil

Ingrediente

Pentru blat:

200g piscoturi
100g unt topit si racit(82%grasime)

Pentru crema:
750g frisca batuta
250g zhar tos(daca frisca este indulcita folositi doar 125g zahar)
400ml lapte
4 galbenusuri
20g gelatina granule(sau 12 foi de gelatina)
esenta de vanilie
un plic de praf de budinca de vanilie(40g)
o conserva de compot de ananas taiat

Pentru glazura:
150g fructe de padure congelate(poate sa fie si proaspete)
50g capsuni congelate taiate sferturi(poate sa fie si proaspete)
75g zahar tos
2-3 linguri zeama de lamaie
2 foi de gelatina(sau 3,5g gelatina granule)
30ml lichior de fructe(poate fi inlocuit cu apa sau cognac)

In plus mai avem nevoie de inca 200g piscoturi la asamblarea tortului.

Preparare

Etapa 1 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure

Etapa 1

Prepararea blatului:
Pisati(macinati)cele 200g piscoturi,apoi amestecati-le cu 100g unt topit.Asezati aceasta compozitie de blat pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili si cu diametrul de 22cm.Tasati bine amestecul de piscoturi si unt formand astfel un blat.Bagati apoi forma in frigider pana pregatiti crema.
Etapa 2 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure

Etapa 2

Prepararea cremei:
Intr-o craticioara amestecati zaharul cu praful de budinca.Amestecati galbenusurile cu putin lapte,turnati-le peste praful de budinca si apoi adaugati treptat restul de lapte.Aceasta compozitie o puneti pe aragaz la foc potrivit si amestecati tot timpul pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat compozitia opriti focul si dati deoparte.Separat puneti cele 20g gelatina in 125ml apa rece si lasati sa se inmoaie gelatina 10 minute.In acest timp amestecati din cand in cand in crema de budinca pentru a nu prinde crusta si ca sa se raceasca putin.Dupa ce s-a inmuiat gelatina o topiti pe baie de aburi si apoi o adaugati in crema de budinca.Intre timp scoateti frisca din frigider ca sa nu fie foarte rece atunci cand o incorporati in crema.
Etapa 3 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure

Etapa 3

Scoateti tava pentru tort din frigider.Scurgeti sucul din conserva de ananas punand fructele deoparte.Inmuiati pe rand in sucul de ananas celelalte 200g piscoturi si asezati-le in picioare pe marginea tavii de jur imprejur.
Incorporati treptat frisca in crema de budinca amestecand bine,adaugati si esenta de vanilie si apoi turnati aceasta crema in tava in straturi adica puneti putina crema apoi asezati deasupra ananas din conserva taiat apoi iar crema si iar ananas,ultimul strat fiind de crema.Nivelati la suprafata si bagati tortul in frigider pentru aproximativ o ora.Cu un sfert de ora inainte de a scoate tortul din frigider va apucati sa preparati glazura.
Etapa 4 - Tort diplomat cu budinca de vanilie si fructe de padure

Etapa 4

Prepararea glazurii:
Puneti fructele intr-o craticioara impreuna cu zeama de lamaie si zaharul.Puneti pe aragaz la foc potrivit si dupa ce a dat primul clocot lasati sa fiarba un minut apoi opriti focul.Separat pregatiti gelatina.Puneti cele doua foi de gelatina in apa rece.Dupa 5 minute scoateti gelatina din apa rece(o stoarceti in mana ca sa nu aiba apa)si o puneti pe baie de aburi impreuna cu lichiorul amestecand pana se topeste.Gelatina topita se adauga peste fructele fierte care trebuie sa nu fie fierbinti ci doar calde,amestecati si apoi turnati aceasta glazura deasupra tortului.Bagati din nou tortul in frigider pentru cel putin 5 ore de data aceasta.
Sa stiti ca nu este greu de facut si daca urmati pasii corect o sa faceti un tort minunat.Combinatia dintre crema dulce de vanilie si glazura de fructe usor acrisoara da un gust deosebit acestui tort.Sper sa va placa si dvs asa cum ne place noua.
Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!

Observații:

In momentul in care se amesteca frisca cu crema de budinca este foarte importanta temperatura acestora si anume frisca nu trebuie sa fie foarte rece iar crema trebuie sa fie aproape fierbinte,altfel crema pentru tort se va branzi adica se va taia.

Rețete inrudite


Întrebări:


Video


De Ierdna





Punctează această reţetă:

Comentarii:

Ierdna, 05/05/2017

Un tort delicios si care se face usor fara sa dai gres daca urmezi pasii corect.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz




Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale