Petitchef

Ciorba de conopida

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
aripioare de pui cca 8-9 aripi

- 2 -3 cepe


-verdeata

- 1-2 ardei grasi de preferinta rosii dar avut

- delikat

- 200 ml smantana lichida

- jumatate de pliculet sare de lamaie

Preparare

  • Intr-o oala se pun trei litri de apa in care vom pune la fiert aripioarele de pui.Intre timp dam pe razatoare ceapa si morcovii , tocam marunt ardeiul si le inabusim in putin ulei de masline.
  • Dupa ce am luat spuma care s-a format de la aripioare punem legumele inabusite si lasam sa fiarba cateva minute.Cand aripioarele sunt aproape fierte adaugam conopida desfacuta in buchetele si spalata, asezonam cu delikat sau sare si mai lasam pe foc maxim 10 minute.
  • Intre timp desfacem in putina supa sau turnam direct in supa smantana lichida avantajul la aceasta smantana e ca nu se branzeste in contact cu zeama fierbinte. mai adaugat si jumatate de pliculet de sare de lamaie pentru ca imi place ciorba acrisoara.
  • Se inchide se presara verdeata proaspat tocata si se acopera oala 5 minute.Se serveste cu crutoane si ardei iute.

Poze

Ciorba de conopida, poza 1Ciorba de conopida, poza 2Ciorba de conopida, poza 3Ciorba de conopida, poza 4Ciorba de conopida, poza 5Ciorba de conopida, poza 6Ciorba de conopida, poza 7Ciorba de conopida, poza 8Ciorba de conopida, poza 9



Comentarii:

17/11/2013

Foarte gustos si apetisant

(0) (0) Abuz
07/10/2012

Fb

(0) (0) Abuz
06/10/2011

O ciorba excelenta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Ciorba de conopida
Ciorba de conopida
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de conopida
Ciorba de conopida
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: