Petitchef

Curry de pipote si inimi de pui

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g amestec de pipote si inimi de pui

500 g cartofi, curatati si taiati cubulete de 2 cm

2 linguri de ulei de floarea-soarelui

2 cepe, tocata marunt

1 lingura de ghimbir proaspat, tocat marunt

2 lingurite de boia iute

-1 lingura de boia dulce

3 linguri de pasta de rosii

2 foi de dafin

6 catei de usturoi, pisati

1/2 arei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt

2-3 linguri de coriandru proaspat, tocat

2 linguri de garam masala

2 lingurite de curcuma

1 lingurita de seminte de chimion

2 lingurite de coriandru, macinat

sare

negru, proaspat macinat

Preparare

  • Se curata bine pipotele si inimile. Se taie pipotele bucati mai mici. Se oparesc in apa clocotita 2 minute, apoi se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se scurg din nou.
  • Cartofii se sterg bine de apa, prin tamponare cu prosoape de hartie.
  • Se incinge uleiul intr-o cratita, sau tigaie mare, la foc mic-mediu. Se adauga ceapa, usturoiul, semintele de chimion si coriandrul macinat. Se amesteca si se gateste ceapa 5-6 minute, sau pana se inmoaie, amestecand frecvent.
  • Mixtura nu trebuie sa fie apoasa, iar ceapa trebuie sa fie foarte moale si aurie, nu sa se prajeasca.
  • Se adauga ardeiul iute, boia dulce si iute, dafin, garam masala, ghimbir, curcuma, pasta de rosii si 2/3 cana cu apa. Se amesteca bine si se acopera cratita. Se gateste mixtura 5-7 minute, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
  • Se adauga amestecul de pipote si inimi. Se sareaza si se pipereaza. Se amesteca bine. Se adauga apa, exact atat cat ingredientele sa fie acoperite. Se da in clocot molcom, la foc mic. Se acopera cratita si se gatesc ingredientele 20 de minute.
  • Se adauga cartofii, se completeaza cu apa, cat sa fie acoperiti, se amesteca si se continua alte 20-25 de minute, pana ce pipotele si inimile sunt fragede, iar cartofii s-au facut. Se inlatura capacul sis e continua fierberea molcoma pana ce sosul se reduce, iar curry-ul are consistenta dorita. Se adauga coriandrul tocat, se potriveste de sare si piper si se amesteca. Se serveste curry-ul fierbinte, ca atare sau cu lipii nedospite.



Comentarii:

07/04/2012

EXCELENT!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Curry vietnamez de pui cu cartofi
Curry vietnamez de pui cu cartofi
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Curry Samosas
Curry Samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCe este mai exact curry?Ce este mai exact curry?Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: