Petitchef

Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/fiori di zucca ripieni

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatam florile de dovleac de pistil (vedeti ce frumoase sint, le-am strins dimineata cind s-au deschis dar era inca racoare afara) fara sa le rupem si le spalam sub jetul de apa cu atentie.
    Le punem pe un prosop sa se scurga apa, eu le asez cu fata in jos ca altfel le desfac greu cind trebuie sa le umplu
  • Intr-un castronel punem faina, sarea si drojdia,
    apoi incet adaugam cite un pic de apa, pina vom obtine o compozitie un pic mai groasa decit cea de clatite, pe care o lasam sa se odihneasca circa 20 de minute.
  • Taiem bucatele mozzarella si rupem in doua hamsiii
    punem uleiul la incins intr-o tigaie de prajit, o tigaita micuta pentru ca e nevoie de mult ulei
    si luam cite o floare, punem in mijloc o bucatica de mozzarella si una de hamsii
  • Inchidem floarea si rasucim bine la capat, facem asa cu toate floricelele dupa care le bagam, cite una bineinteles, in compozitia "de clatite" si le punem in uleiul incins, aveti grija ca se prajesc foarte repede le intoarcem si pe cealalta parte, le scoatem pe o farfurie pe hirtie de bucatarie ca sa absoarba uleiul.
  • Din compozitia ramasa am luat cu lingurita si turnat in uleiul fierbinte, au iesit niste bilute bune, asta ca sa vedeti ca nu arunc nimic. asezat pe farfurie, decorat cu pistilurile de la floricele si papat caldute, caldute.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 1
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 2
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 3
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 4
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 5
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 6
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 7
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 8
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 9
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 10
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 11
Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni, poza 12

Întrebări:




Comentarii:

29/07/2012

Sunt super,ieri am fost la cineva in vizita si am gustat

(0) (0) Abuz
27/07/2011

Super

(0) (0) Abuz
07/07/2011

Nu cred ca sunt bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Floricele cu ficat si cabanos
Floricele cu ficat si cabanos
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Floricele cu somon afumat
Floricele cu somon afumat
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.