Lasagna-reteta traditional italiana Felul principalUșor6 h 20 m Trimite unui prieten Printează pagina Adresează o întrebare autorului Postează o poză cu rețeta gătită de tine Ingrediente 8 Sosul Ragu 2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin daca se poate O ceapa medie taiata marunt 2 catei de usturoi taiati felii (nu este vital pentru ca italienilor nu le place, contrar impresiei generale, mirosul de usturoi asa cum ne place noua) Carne tocata amestec (eu prefer amestecul, desi se poate doar cu carne de vita sau cu cea de porc, dar sa fie mai slaba) 600-700 grame Rosii taiate sau intregi in suc de rosii 900 de grame, adica 2 conserve de 400g(fiecare cu marca sa dar sa NU fie pasta de rosii ca nu este la fel) Sare de mare si piper proaspat macinat, putin cimbru sau cimbrisor verde daca este in sezon 100 ml lapte dulce Sosul Beciamella (asa cum spun italienii) sau Bechamel 100g unt 100g faina 1 litru lapte dulce Un praf de nucsoara, care ii da o aroma deosebita Foile de lasagna, italienesti (mie imi plac Agnesi) dar puteti incerca si alte marci. Atentie aceste foi NU se fierb, spala sau orice altceva cum am citi prin reviste.Ele se pun ca atare, constituie blatul, si de aceea est sosul alb, bechamel asa lichid pentru a permite coacerea acestor foi. Parmezan ras