Petitchef

Lasagna

Felul principal
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Sos ragu:

500 g carne tocata (vita si porc)


o ceapa potrivita

un catel de usturoi

un morcov

pasta de tomate

bulion de rosii

1 pahar vin alb

100 g smantana

busuioc

oregano

o foaie dafin

o crenguta rozmarin


Sos bechamel:

500 ml lapte

3 linguri faina

50 g unt

nucsoara, sare, piper

foi proaspete de lasagna

parmezan

mozzarela

Preparare

  • Taiat ceapa marunt si calit in cateva linguri de ulei. , folosit ulei de masline, cu toate ca stiu ca are temperatura de ardere mai scazuta si este recomandat mai mult la salate si alte asemenea, insa zis sa ma pastrez in zona italiana
    Adaugat usturoiul pisat si morcovul ras si lasat pe foc la calit pana au prins putina culoare.
  • Adaugat carnea tocata si lasat pe foc pana s-a deschis la culoare.
    Adaugat vinul si tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit.Se adauga bulionul (cu bucati de rosii de preferinta), pasta de tomate, foaia de dafin si crenguta de rozmarin si se acopera. Se tine pe foc in jur de 30 de minute, pana carnea
    devine frageda.
  • Scoateti dafinul si rozmarinul si adaugati sare, piper, oregano si busuioc. pus smantana si mai lasat in jur de 10 minute pe foc.Pentru sosul bechamel am topit untul, adaugat faina amestecand incontinuu sa nu faca cocoloase, dupa care am adaugat laptele si lasat pe foc sa fiarba in jur de 10 minute pana a disparut gustul de faina. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
  • Intr-o tava unsa cu unt pus foile de lasagna (proaspete!), adaugat un strat de sos ragu, un strat sos bechamel si am presarat parmezan ras. repetat operatiunea de doua ori (trei straturi).
    La final, peste ultimul strat de sos bechamelsarit parmezanul si adaugat din abundenta mozzarela rasa.
  • Dat la cuptor, 180 grade Celsius pentru 35-40 de minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica.
    Asa arata o sectiune, imediat dupa ce am scos-o din cuptor. Nu mai trebuie sa spun ca stateam ca doi ratoi si suflam in lasagna ca era fierbinte si gustam din ea, si suflam din nou si iar mancam, acolo pe loc.

Poze

Lasagna, poza 1Lasagna, poza 2Lasagna, poza 3Lasagna, poza 4Lasagna, poza 5Lasagna, poza 6Lasagna, poza 7Lasagna, poza 8Lasagna, poza 9Lasagna, poza 10



Comentarii:

Diana Lucia, 16/07/2019

Arata superb, si nu ma indoiesc ca si gustul e pe masura. O voi gati-o, cu siguranta. Grazzie!

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău:iamiiii iamiiiii

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Sper sa mi iasa si mie...

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Arata f.bine am s-o incerc f. curand

(0) (0) Abuz
paulyk
paulyk, 14/02/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna cu vinete
Lasagna cu vinete
4 porții
1h20m
Foarte ușor
Rețetă Lasagna bolognese
Lasagna bolognese
4 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Lasagna
Lasagna
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: