Petitchef

Somon cu sos de portocale si sofran

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 felii somon

sare, piper, faina

2 catei de usturoi

1 lingura ulei

putin sofran se "inmoaie" in 2 linguri de apa fierbinte

1 lingura unt

1 lingura suc de lamaie

putin marar

Preparare

  • Pestele se spala, se sterge bine de apa si se pudreaza cu sare, piper si putina faina.Usturoiul se taie feliute.Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se caleste usturoiul pana devine auriu.
  • Se scoate deoparte.In tigaie se pune pestele si se rumeneste pe ambele parti.
  • Se scoate deoparte. Se scurge bine uleiul din tigaie si se sterge putin tigaia cu un servet de hartie.
  • Se pune untul si cand s-a topit pe jumatate se adauga faina si se amesteca bine, tinand pe foc mic aprox. un minut.
  • Se toarna apoi sucul de portocala putin cate putin amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga si apa de sofran, se amesteca. Se readuce pestele in tigaie si se lasa sa fiarba pe foc mic 5~7 minute.
  • Se presara sare dupa gust. Se inchide focul si se adauga sucul de lamaie.
  • Se trece pestele pe farfurie, se toarna sosul si se decoreaza cu feliutele rumenite de usturoi si cu cateva fire de marar.



Comentarii:

cris_nedelcovici, 22/03/2018

MINUNATA RETETA BRAVO...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2014

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/11/2019

Super !

(0) (0) Abuz
Clara, 14/01/2019

Da, in Sicilia se mananca ca aperitiv felii de portocale taiate rotund cu usturoi, ;). Am fost sceptica, dar este OK. Somonul poate fi inlocuit cu un peste alb cu gust neutru, Crapul si somnul "romanesc" au prea mult gust de peste, poate, pentru aceasta reteta. Dar din reteta lipseste info depre sucul a cator portocale??

(0) (0) Abuz
21/03/2018

O sa ni se aplece de atata somon. De ceva timp romanii mananca numai somon ! Ce bine ca se gaseste in toate baltile de pe la noi...Ce s-a intamplat cu crapul, carasul, lufarul, pastravul, somnul, stiuca, etc. ? I-au papat somonii ?

(0) (0) Abuz
John_, 21/03/2018

Vai de capul ei de reteta! Doua felii, adica rondele, pentru 4 portii? Interesant! Oricum, in poza e o bucata de peste care sta intr-o cada! Amaratul ala de suc de portocale n-a mai incaput la ingrediente, saracul!
In ciuda "stelutelor" de pana acum, este cea mai neinspirata combinatie: suc de portocale cu usturoi? De unde le scoateti fratilor, unde ati citit asa ceva? Crezi ca daca ti-a dat prin minte ceva cu sofranul ala, gata, dai pe spate pe toata lumea! Somonul se preteaza retetelor ceva mai elaborate, fara sa fie dificile. Sosurile obisnuite sunt de smantana, capere, vin. Garniturile care fac o buna prezentare sunt sparanghel si broccoli. Mai mananca si pe la restaurante Cristina, nu doar pizza si fast food!

(0) (0) Abuz
26/08/2012

Cind este vorba despre somon nu prea ai cum sau ce sa gresesti , deci excelent este unica optiune

(0) (0) Abuz
27/02/2012

Splendid

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
Rețetă Somon in crusta cu sos de ardei
Somon in crusta cu sos de ardei
8 porții
2h5m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Somon in crusta cu sos de ardei
Somon in crusta cu sos de ardei
6 porții
2h5m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somon

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: